Deputatul PNL Ioan Bălan solicită ministrului Transporturilor o analiză pentru redeschiderea unor rute pe calea ferată pentru transportul de călători în nord-estul țării: Singurele acțiuni ale PSD în transportul feroviar au constat în anularea unor trenuri


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a solicitat, în Camera Deputaților, ministrului Transporturilor, Lucian Bode, o analiză privind deschiderea unor rute de transport feroviar mai ales că ministrul a dat dovadă de implicare în demararea și urgentare lucrărilor de infrastructură rutieră din Moldova.

Parlamentaru sucevean îi spune ministrului că Moldova suferă puternic nu numai din cauza lipsei autostrăzilor ci și din cauza degradării constante a infrastructurii de transport pe calea ferată, care ar fi putut să compenseze absența căilor rutiere rapide din regiune.

„Singurele acțiuni concrete pe care guvernele din ultimii trei ani le-au întreprins au constat în anularea unor curse de călători, suspendarea circulației pe unele rute de marfă și chiar anularea circulației, pe termen nedefinit, a unor tronsoane de cale ferată”, a spus Ioan Bălan.

El a explicat că în regiunea de nord-est, în perioada 2018-2019, Ministerul Transporturilor a anulat mai multe rute de călători și de marfă care au izolat total respectivele localități, iar în absența unor alte alternative la transportul pe calea ferată, locuitorii și zonele respective au fost practic condamnate la subdezvoltare pe termen lung.

Subliniind că știe situația deosebit de grea în care a preluat mandatul de ministru al Transporturilor, îi solicită acestuia să precizeze dacă va dispune o evaluare a posibilității redeschiderii unor rute de transport pe calea ferată în Nord-Estul României, chiar și cu un minimum de două curse pe zi, astfel încât să se poată asigura naveta angajaților și elevilor din această zonă.

„Vă rog să îmi prezentați ce demersuri au întreprins guvernele anterioare, în special în perioada 2016-2019, pentru modernizarea liniei de cale ferată Suceava-București în vederea creșterii vitezei de deplasare la 160Km/h? Vă solicit această informație pentru că ultimii 3-4 miniștri ai transporturilor au venit în fiecare an în Bucovina, au promis acest proiect și nu au realizat absolut nimic”, a mai cerut Ioan Bălan. 


Intră acum și în grupul de