Senatorul PNL Daniel Cadariu, după ce în bugetul anul 2020 a fost inclus amendamentul parlamentarilor PNL de Suceava: În sfârșit, 57 de primării sucevene își pot construi bugetele fără grija proiectului „Utilități și Mediu”


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a declarat că cele 57 de primării sucevene partenere în proiectul „Suceava-Utilități și Mediu la standarde europene” care aveau probleme în fiecare an din cauza ratelor și dobânzilor pentru creditul accesat în vederea realizării de magistrale de gaz natural, dar care nu au beneficiat de aceste investiții au acum posibilitatea să-și construiască bugetul pentru anul 2020 fără grija acestor sume de bani după ce Guvernul Orban a acceptat  amendamentul formulat de parlamentarii PNL din județul Suceava la Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, în valoare de 12,3 milioane de lei.

„Guvernul Orban a acceptat  amendamentul formulat de către parlamentarii PNL din județul Suceava la Legea Bugetului de stat pentru anul 2020, în valoare de 12,3 milioane de lei, cu privire la componenta gaz a Proiectului Utilități și Mediu”, a declarat senatorul Daniel Cadariu.

El a spus că în acest fel este asigurată  suma de 9,2 milioane de lei pentru plata ratelor și dobânzilor aferente anului 2020 și suma de 3,1 milioane de lei pentru achitarea restanțelor din anul 2019.

„Drept urmare, jumătate dintre localitățile județului Suceava vor putea să investească în proiecte de investiții locale echivalentul a 12,3 de milioane de lei”, a explicat senatorul liberal sucevean.

El a arătat că această situație este posibilă în ciuda demersului PSD de a întârzia adoptarea bugetului pentru anul 2020 prin sesizarea CCR cu privire la un „închipuit” conflict constituțional între Parlament și Guvern pe această temă.

„Odată cu promulgarea acestei legi de președintele României  administrațiile publice locale, instituțiile publice și agenții economici își vor putea adopta bugetele la început de an pentru prima dată după mulți ani de zile”, a declarat Daniel Cadariu.

El a subliniat că tot acest sprijin al Guvernului PNL pentru județul Suceava vine, practic, concomitent cu ultima Hotărâre de Guvern prin care au fost alocate alte 13,3 milioane de lei pentru a fi asigurate cheltuielile de funcționare pentru 56 de primării sucevene, indiferent de culoarea politică a primarilor.


Intră acum și în grupul de