Sociologul sucevean Adrian Botezatu: În 2020 vor fi trei candidați relevanți pentru funcția de primar al Sucevei


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean Adrian Botezatu consideră că în 2020 vor fi trei candidați relevanți pentru funcția de primar al Sucevei.

„Vor fi trei candidați relevanți la funcția de primar al Sucevei. Unul va fi Ion Lungu care va ține cu dinții să demonstreze că 16 ani s-a pregătit și în următorii patru ani va produce ceea ce nu a mai văzut Suceava”, a spus Adrian Botezatu la Subiectul Zilei de la News Bucovina.

El a mai spus că, probabil, un candidat cu șanse reale, dacă va exista turul al doilea, va fi Mirela Adomnicăi de la PSD.

„În cazul în care vor fi două tururi de scrutin, Mirela Adomnicăi ar avea 70-80 la sută șanse să ajungă primar în turul al doilea. Dacă va fi un singur tur, nu”, a spus Botezatu.

El crede că, dacă va candida, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, are prima șansă.

„Dacă ar candida managerul Spitalului Județean Suceava Vasile Rîmbu, după părerea mea el va câștiga din orice variantă: independent, candidat PNL, candidat PLUS, orice variantă de candidatură, turul 1, turul 2, ar putea ajunge primar. Problema este că actualul primar, Ion Lungu, se va bate cu toată puterea și cu toată energia pe care o are să blocheze această candidatură pentru că ar fi singurul candidat care l-ar putea spulbera în alegeri pe orice variantă și pe orice scenariu”, a spus sociologul.

Adrian Botezatu a spus că nu vede încă o persoană relevantă pentru funcția de candidat la Primăria Suceava din partea Pro România sau USR.

Subiectul Zilei – Incepem anul cu predictiile politice pentru 2020, cu sociologul Adrian Botezatu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 1. Januar 2020

El a mai declarat că la nivel național există o tendiță a PNL de creștere.

„Este  (PNL n.r.) în prezent la 40 la sută cu posibilitatea de a mai crește dacă și guvernarea va confirma, sau dacă va fi o guvernare cu rezultate. De aici vine și graba unor lideri PNL sau din apropierea lui Klaus Iohannis de a declanșa alegeri anticipate pentru că este un moment oportun pentru ei. Ei dacă lungesc cu această guvernare interimară fără sprijin solid în Parlament , vor începe să se erodeze, să se blocheze această creștere și chiar să aibă un anumit recul”, a spus sociologul.

Potrivit acestuia probabilitatea cea mai mare este să avem după alegerile parlamentare o guvernare având ca principal partid PNL și cu susținerea USR-PLUS.


Intră acum și în grupul de