Cătălin Nechifor apreciază că viitoarea conducere a Consiliului Județean Suceava va fi formată din PNL și Pro România. El este sigur că PNL va câștiga alegerile locale în județ și crede că Pro România se va clasa pe locul al treilea


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, apreciază că după alegerile locale din vara acestui an Pro România va forma cu PNL viitoarea conducere a Consiliului Județean Suceava.

El a spus la Subiectul Zilei de la News Bucovina că Pro România, chiar dacă e un proiect greu și are unele dificultăți, are ca obiectiv de a menține statutul democratic la nivel de județ și la nivel național nu e un obiectiv neimportant.

„Nu vrem să fim la guvernare din prima. Vreau să avem un anumit nivel de reprezentativitate la nivel de țară și de județ să menținem un echilbru”, a spus Nechifor care consideră că în lipsa Pro România și USR ar exista din nou doar o bătălie între PNL și PSD care dau vina unii pe alții.

El a spus că PSD a greșit că nu a acceptat competiția și că acum este pentru prima dată când în stânga politică este un candidat serios, Pro România, care poate să vină cu o altă ofertă pe stânga.

„PSD era un partid dominant. Se miră că nu câștigă prezidențialele. Păi nu ai cum dacă tu ești singura ofertă pe stânga și în turul doi vin toți împotriva ta ai pierdut. Pe dreapta avem PNL, PMP, USR, ALDE, mai e și UDMR”, a spus Nechifor.

El a estimat că după alegerile locale în Consiliul Județean Suceava probabil că vor fi patru formațiuni. „PNL va câștiga clar alegerile, dar sper să fie sub 40 la sută, ca să nu fie decizie monocoloră. PSD va fi pe locul doi, sper ca pe trei să fie Pro România și pe patru USR”, a spus Cătălin Nechifor.

Liderul Pro România crede că partidul său va obține un scor de 15 la sută în județ în urma alegerilor locale, iar în acest fel Pro România s-ar putea afla la conducerea CJ Suceava alături de PNL.

„Se vede că va fi viitoarea formulă de conducere PNL-Pro România și în felul acesta să ne putem adresa mai multor localități pentru că altfel pățim ce avem acum în consiliu PNL decide totul, PSD încearcă firav o opoziție, dar nu reușește nimic. Nu au reușit nimic să schimbe în decizia politico-administrativă a județului de patru ani de zile”, a spus Nechifor.

El a apreciat că un președinte de Consiliu județean, fie că va fi ales direct sau indirect, va trebui să lucreze cu o majoritate și va trebui să partajeze puterea.

Nechifor a spus că nu-și dorește să mai ocupe funcția de președinte de Consiliu Județean Suceava, apreciind că al doilea mandat nu este atât de prolific.

El a arătat că în perioada în care a fost președinte al CJ Suceava făcut Aeroportul Suceava, Spitalul Județean Suceava care este continuat și de actualul președinte, DN 29, a făcut Transrarău și alte obiective care nu se mai pot replica.


Intră acum și în grupul de