Băișanu(Forța Națională): PNL aruncă pe piață teme false, ca alegeri parlamentare anticipate sau alegerea primarilor în două tururi. Lumea vrea să afle când încep autostrăzile și din ce bani, care este gradul de colectare sau cel de îndatorare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Partidului Forța Națională, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, că discuțiile pe care le lansează PNL privind organizarea de alegeri anticipate și alegerea primarilor în două tururi sunt doar „petarde politice” pentru a îndepărta dezbaterea publică de principalele probleme ale guvernării, de la realizarea de autostrăzi sau de ce se împrumută Guvernul cu sume mai mari decât o făcea PSD.

„Discuțiile lansate de PNL sunt petarde politice, sunt teme pe care nu le vor realiza”, a spus Băișanu.

El a explicat că în ceea ce privește două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, aceasta nu este susținută nici de UDMR, nici de PSD și nici de PNL pentru că aceste trei partide și-ar pierde primarii în jumătate din localități.

„Singurii care doresc revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin sunt partidele mici. Partidele mari, cu primari în funcție de 20 de ani, se tem că vor pierde jumătate din primari pentru că nu vor fi votați de alegători”, a spus Băișanu.

El a mai arătat că inclusiv data de 14 iunie avansată de premierul Ludovic Orban este neconstituțională pentru că expiră mandatele primarilor și consilierilor locali și județeni.

Liderul Partidului Forța Națională a mai spus că și propunerea ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate simultan cu cele locale, în 14 iunie, este „un balon de săpun”.

Alexandru Băișanu a explicat că există o decizie a Curții Constituționale prin care se interzice organizarea de alegeri locale și parlamentare în același timp și că este aberant să organizezi alegeri parlamentare anticipate cu trei luni înainte de declanșarea procedurilor pentru organizarea alegerilor parlamentare la termen.

„Ei vor doar să distragă atenția de la problemele reale, respectiv lipsa de coerență a guvernării. Ei evită să ne spună când încep să facă autostrăzile și cu ce bani, evită să ne spună de ce nu se alocă 6 la sută din PIB pentru educație astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să învețe în schimburi sau în clase simultane, să beneficieze de o masă caldă și de after-school, pentru ca părinții să nu mai plătească profesori care să lucreze cu copiii”, a spus Alexandru Băișanu.

Liderul Partidului Forța Națională a mai declarat că ar vrea ca guvernanții să spună populației cum va evolua PIB-ul țării, care este gradul de colectare, care este gradul de îndatorare și de ce se împrumută Guvernul PNL mai mult decât cel al PSD.

Alexandru Băișanu a arătat că că electoratul știe cum va vota, acum, sau peste trei luni, dar poate că celor din PNL le este frică de faptul că până în noiembrie 2020 eșecul guvernării va fi vizibil și va duce la un rezultat slab în alegerile parlamentare.

„Văd că Guvernul PNL face cam la fel ce a făcut și Guvernul PSD. Doar au schimbat fotoliile.  Unul slab de la PSD a fost înlocuit cu unul și mai slab de la PNL. Doar culorile s-au schimbat, politica e aceeași”, a conchis Alexandru Băișanu.


Intră acum și în grupul de