Ion Lungu spune că dorește să candideze pentru un nou mandat de primar, dar că anunțul va fi după ce se vor anunța contracandidații săi. El spune că dacă nu va fi ales primar va trăi o viață normală și nu va ieși din politică.


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că își dorește să candideze din nou la funcția de primar și că anunțul îl va face după ce contracandidații săi își vor anunța candidaturile.

„Am reevaluat lucrurile și ar trebui să fiu politicos și să las să anunțe ceilalți. Așa e politicos”, a spus Lungu.

Întrebat dacă i-a anunțat pe contracandidați că el își dorește să candideze, Ion Lungu a răspuns: „Ei știu că vreau”.

Chestionat dacă mai sunt alți membri în partid care și-ar dori să candideze la funcția de primar, Ion Lungu a spus că nici el nu și-a anunțat candidatura în partid.

„Deocamndată nu și-a anunțat nimeni dorința în partid. Nici eu n-am anunțat-o, dar o s-o anunțăm”, a spus primarul.

El a recunoscut că vrea să candideze.

„Da, vreau să candidez”, a declarat Lungu.

„Dacă nimeni nu și-a anunțat candidatura, eu, care sunt aici, toată lumea se împiedică de mine, să mi-o anunț primul?”, a întrebat primarul.

Întrebat ce va face dacă nu va mai fi primar a spus că ar trăi o viață normală și că nu ar ieși din politică.

„Nu m-am născut primar. Aș trăi o viață normală. Muncă, muncă și iar muncă. Sigur, nu ies din politică. Am o variantă să merg și în privat. Nu îmi fac niciun fel de problemă că nu aș avea ce face dacă nu aș mai fi primar”, a spus Ion Lungu.

Întrebat dacă ar candida pentru o funcție de parlamentar el a răspuns: „Vom vedea. Să fim sănătoși. Am spus că nu ies din politică”.

El a mai afirmat că poate fi tentat de Parlament, mai ales că toți spun că e așa de bine acolo, dar că el nu are cum să știe pentru că nu a fost încă parlamentar.

„Ar părea că mă sacrific aici că am auzit că în Parlament e bine, e frumos. Primari mai longevivi care au ajuns în Parlament spun că nu ar mai merge niciodată la Primărie”, a mai declarat Ion Lungu.

„Primăria nu e a mea ci a sucevenilor și a urmașilor urmașilor sucevenilor. Cu câte candidaturi mai multe, cu atât mai bine. Să vadă lumea ce potențial avem”, a spus Lungu care a menționat că are

Primarul a spus că a făcut multe pentru modernizarea Sucevei și că are un proiect care să ducă orașul spre o dezvoltare accentuată.

„Orașul Suceava este pe o traiectorie bună. Povești cum că îl facem mâine cel mai puternic centru urban din România, din regiune, e un pic delicat. Nu e foarte simplu”, a spus Lungu.

El a arătat că nu se poate face la Suceava la fel ca în Cluj Napoca arătând că municipiul Cluj Napoca are o populație de trei ori mai mare, buget de cinci ori mai mare și e la zece metri de autostradă.

Primarul a spus că un proiect important care rămâne în urmă este șoseaua de centură, proiect care ar fi fost realizat în termen dacă, la vremea respectivă nu se retrăgea firma franceză Colas din România.

Lungu a explicat că și cu întârziere, este bine că acest proiect al șoselei de centură a fost realizat și că nu s-ar fi făcut dacă nu-l iniția el în 2007.


Intră acum și în grupul de