Primarul Ion Lungu: Suceava va deveni centru urban important când vom avea autostradă. Putem face „n” strategii, dar dacă nu avem această autostradă nu putem avea succes cu nicio strategie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat, miercuri, în conferința de presă că problema majoră a municipiului Suceava este legată de lipsa unei autostrăzi, dar și de lipsa terenurilor necesare pentru investitori, arătând că în ceea ce privește terenuri care vor putea fi oferite investitorilor are soluții, dar că în privința autostrăzii este nevoie de o implicare guvernamentală.

„Putem face noi aici „n” strategii. Avem o problemă reală și nu e de campanie electorală: Trebuie numaidecât să fim racordați cu o autostradă ca să putem avea un succes cu o strategie. Dacă nu avem această autostradă nu-ți vin nici investitori, nu-ți vin din muncitori și așa mai departe”, a spus Ion Lungu.

Primarul a arătat că are pentru următorii patru ani un proiect interesant pentru ca Suceava să devină centru urban important.

„Am fost în faza în care am modernizat orașul. Suntem în faza de finalizare și avem și o strategie în acest sens pentru a face un centru urban. Pentru a face un centru urban nu depinde de Primărie sau de primar. Aici, în primul rând depinde de infrastructură. Dacă nu ai infrastructură nu ai făcut nimic”, a spus Ion Lungu.

El este încrezător că această autostradă se va realiza în această zonă.

„Această autostradă la Suceava va veni mai devreme sau mai târziu. Trebuie să vină! Nu se poate! Altfel, stăm izolați aici, în Moldova”, a spus Ion Lungu.

Primarul a spus că nu vorbește de proiecte pe hârtie, ci de realizarea lor fizică: „Să băgăm hârlețul, buldozerul, să înceapă lucrările!”.

El a mai arătat că pe lângă problema infrastructurii de transport o altă problemă este cea a lipsei de terenuri care să poată fi oferite investitorilor, dar că are o soluție pe termen scurt spre  mediu.

Prima conferința de presa din 2020 a primarului Ion Lungu

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 7. Januar 2020

Primarul a spus că Primăria încă este în dispute juridice privind situația de la Termica, dar spune că într-o zi se va termina și acolo.

„Marele merit al nostru este că terenurile, 160 de hectare, sunt ale Primăriei. Dacă terenurile nu erau ale Primăriei vă dați seama ce miză era acolo la Termica?  Ne vom bate în instanță. Și hotărârea asta care s-a dat nu e definitivă, mergem pe o revizuire pentru că pe aceeași speță noi am câștigat în instanță de vreo două ori. În ce mă privește, nu am nicio implicare acolo. Nu e de pe vremea când eram eu primar. Eu am făcut un lucru bun, nu i-am mai obligat să plătească taxă pentru care ne-au dat în judecată”, a spus Lungu.

El a arătat că este acest blestem Termica, acest război cu Termica, dar că indiferent ce se va întâmpla în instanță Primăria rămâne cu 160 de hectare de teren.

„Asta e foarte important. Dacă terenurile nu erau la noi, vă dați seama ce făcea lichidatorul”, a menționat primarul.

El a mai spus că variante cu teren sunt în localitățile din zona metropolitană, dar că nu aduc multă plus valoare municipiului.

Primarul Ion Lungu a arătat că dacă va fi reales în funcție își propune ca în următorii patru ani să facă din Suceava „un oraș frumos, un oraș smart-city, un oraș european”, dar în același timp să fie făcută o infrastructură de autostrăzi care însă nu depinde de autoritatea locală.

El a subliniat că e nevoie și de o implicare guvernamentală pentru ca strategiile regionale și locale să aibă succes.


Intră acum și în grupul de