Mirela Adomnicăi: Se pare că ne îndreptăm cu pași rapizi spre alegeri parlamentare anticipate. Am observat că tot ceea ce a dorit președintele Iohannis să facă, s-a întâmplat.


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că este aproape sigură că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate pentru că acestea sunt dorite de președintele Klaus Iohannis și că a constatat că tot ceea ce își dorește președintele se întâmplă.

Mirela Adomnicăi a amintit că recent, tot la Subiectul Zilei, spune că nu vor fi alegeri anticipate în 2020, dar că evoluțiile din ultima săptămână o fac să-și reconsidere opinia și crede că ne îndreptăm cu pași rapizi către organizarea anticipatelor și în paralel cu alegerile locale.

„Am urmărit declarațiile președintelui Iohannis care, am observat, tot ceea ce a dorit să facă s-a întâmplat”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că dacă vor fi alegeri anticipate odată cu cele locale va fi greu de exprimat voința de vot cu șase buletine de vot.

Adomnicăi este de părere că și din perspectivă organizatorică și din perspectiva acurateții votului exprimat de fiecare cetățean lucrurile se complică și de aceea, nu întâmplător, și Comisia de la Veneția a recomandat să nu se realizeze cumulat alegeri diferite și că există în acest sens și o decizie a Curții Constituționale.

„Nu este benefică organizarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare”, a spus Adomnicăi.

Ea a amintit că inclusiv faptul că s-au despărțit alegerile parlamentare de prezidențiale după 2004 a avut  scopul să nu se suprapună alegerea președintelui cu alegerile parlamentare ca să nu se facă o confuzie între votul politic și candidatul la alegerile prezidențiale, ținându-se cont de ceea ce a dorit legiuitorul, un președinte apolitic, un președinte al tuturor românilor.


Intră acum și în grupul de