Nechifor: În bugetul anului 2020 nu sunt fonduri pentru alegeri locale în două tururi. Dacă Guvernul PNL vrea să fie credibil, pentru a face alegeri locale în două tururi ar trebui să dea și alocațiile mărite pentru copii


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pentru administrație al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a constatat că angajarea răspunderii Guvernului pe legea alegerii primarilor în două tururi nu este acoperită și de alocarea bugetară, iar dacă pentru alocațiile copiilor nu există soluția legală pentru majorarea alocațiilor, nici pentru alegerile locale nu vor putea fi bani pentru două tururi de scrutin.

„Guvernul PNL are o mare problemă cu angajarea răspunderii pentru că, din păcate, în bugetul anului 2020 nu există suma necesară pentru organizarea alegerilor în două tururi având bugetate alegeri locale într-un singur tur și alegeri parlamentare”, a spus Nechifor pentru News Bucovina.

El a arătat că nu se va putea asigura finanțarea acestor alegeri în două tururi pentru că premierul Ludovic Orban a argumentat că nu poate plăti alocațiile mărite pentru că trebuie făcută rectificare bugetară, care se poate realiza abia după jumătatea anului.

„Mergând pe argumentația premierului Ludovic Orban, care ne-a explicat că nu poate plăti acum alocațiile copiilor la nivelul stabilit de lege pentru că nu sunt incluse în buget și a prorogat intrarea în vigoare până în luna august, adică după rectificarea bugetară, concluzia este clară: guvernul are o mare problemă și trebuie să ia în calcul această problemă a lipsei reursei financiare”, a spus Nechifor.

El a arătat că dacă nu se pot da alocații mările, nu se pot face nici două tururi de scrutin la alegerile locale.

„Ori dați alocații mărite de acum și faceți două tururi ale alegerilor locale, ori demisionați”, a transmis Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de