Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan: PNL vrea alegeri anticipate pentru a evita să ajungă ca în alegeri la termen să se confrunte cu mânia poporului


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a explicat că prin angajarea răspunderii pe modificarea legii alegerilor locale Guvernul PNL schimbă regulile jocului în timpul jocului, încalcă decizii ale Curții Constituționale și nu ține cont de recomandări ale Comisiei de la Veneția, iar prin moțiunea de cenzură PSD vrea să oprească această lege, iar dacă moțiunea va trece e posibilă declanșarea alegerilor anticipate.

Noi venim în întâmpinarea lor. Depunem moțiune de cenzură și îi ajutăm să facem anticipate și ne întâlnim atunci”, a spus Stan în cadrul Subiectul Zilei de la News Bucovina.

El a spus că nu se teme de anticipate.

Haideți să ne întâlnim la luptă!”, a transmis Stan adversarilor politici.

El a arătat că dacă moțiunea va trece, cade și legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea.

Potrivit lui Ioan Stan, alături de PSD vor vota și parlamentarii UDMR, dar și parlamentari din alte partide și că există șanse să fie adoptată moțiunea de cenzură.

Stan a spus că dacă se dorește, atunci să se revină la popor și a subliniat că nu îi e teamă de alegeri anticipate, dar crede că scopul PNL este doar să evite să ajungă cu alegerile parlamentare în toamnă ca să nu se confrunte cu mânia poporului.

Vrei să faci anticipate având un singur scop, ca nu cumva să te prezinți împotriva mâniei poporului. De ce nu le lași pentru noiembrie și faci mai repede cu trei luni? De ce de temi? Să spui tu că alocațiile le dai după 1 iulie și acum de la 1 august?”, a întrebat Ioan Stan.

El a spus că deși este inginer a lucrat cu bugete și știe cum se poate soluționa problema și a oferit și soluția dublării alocațiilor copiilor, arătând că Guvernul poate folosi banii bugetați pe întreg anul în primele șase luni, iar la rectificarea bugetară din iulie să aloce în continuare fonduri.


Intră acum și în grupul de