Președintele PMP, Eugen Tomac, convins că Legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi adoptată: PMP a inițiat legea și a strâns și peste un milion de semnături pentru susținerea proiectului


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Gura Humorului, că este convins că alegerea primarilor se va face în două tururi și a spus că astfel se concretizează un proiect de lege al PMP care a fost susținut și prin-un milion de semnături colectate în toată țara.

Tomac a spus că inițiativa Guvernului de a-și angaja răspunderea pentru Legea privind alegerea primarilor în două tururi este curajoasă și a menționat că protocolul încheiat de PMP cu PNL pentru susținerea guvernului avea între altele și adoptarea acestui proiect de lege.

El este sigur că moțiunea de cenzură pe care PSD o va iniția nu va trece și că în aceste condiții Legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi adoptată.

Liderul PMP a explicat că este nevoie ca primarii să fie aleși de un segment semnificativ din comunitățile pe care le reprezintă amintind că în 2016 au fost aleși primari și cu 11 la sută sau chiar cu 9 la sută din electorat.

Eugen Tomac a declarat că PMP va avea în aceste condiții mai mulți primari în țară pentru că are candidați buni în jurul cărora se vor putea coagula în turul al doilea majorități și a anunțat că obiectivul partidului în alegerile locale este să obțină un scor național de 10 la sută.

Totodată, el a spus că în județele din Moldova există deja o strategie creionată de conducerile județene PMP pentru fiecare localitate și este încrezător că organizațiile, ale căror lideri au venit la întâlnirea zonală de la Gura Humorului, vor avea rezultate bune.

El a arătat că PMP își propune să aibă liste complete în toate județele.

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a precizat că până în data de 15 ianuarie, organizația județeană a stabilit candidați de primar în 56 de localități, propunerile fiind deja transmite conducerii centrale, iar până sâmbătă au mai fost desemnați circa 20 de candidați, ridicând la aproape 80 numărul candidaților de primar desemnați.

În ceea ce privește candidații pentru Consiliul Județean Suceava, Marian Andronache a spus că există deja o variantă stabilită, dar că urmează să fie făcută publică atunci când se va ști dacă președintele CJ va fi ales prin vot uninominal sau prin vot indirect.


Intră acum și în grupul de