Primarul de Siret, Adrian Popoiu, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar: Ofer siretenilor 12 proiecte cu 20 de obiective de investiții de peste 26 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a anunțat, luni, că va candida la funcția de primar al orașului Siret, la alegerile locale din 2020.

„Îmi anunț candidatura, oferind siretenilor 12 proiecte câștigate, care însumează 20 de obiective de investiții (numai pe fonduri europene sunt aprobate peste 26 milioane de euro). Nu vin în fața dumneavoastră doar cu propuneri, nu vin doar cu promisiuni. Din contra, oferta mea electorală se bazează pe contracte de finanțare deja semnate și, în unele cazuri, lucrări începute. În mandatul 2020 – 2024 îmi propun să finalizez cu succes toate aceste proiecte și să pregătesc altele noi pentru exercițiul financiar european 2021 – 2027”, a explicat Adrian Popoiu.

El a mai spus că chiar dacă este prea devreme în condițiile în care calendarul alegerilor locale nu a fost încă anunțat și chiar dacă este foarte mult de lucru din cauza numărului mare de proiecte aflate în implementare-în faza de lucrări sau faza de licitații-, își anunță candidatura pentru funcția de primar al orașului Siret la alegerile locale, ce vor avea loc în acest an.

„Fac acest anunț deoarece, la Siret, campania electorală a fost deja deschisă”, a menționat Popoiu.

El a precizat că i-a fost validată candidatura, în aceste zile, și de conducerea județeană a PNL, în urma unui sondaj de opinie realizat la nivelul orașului Siret.

„Sondajul de opinie a confirmat că și la Siret se respectă trendul național, PNL fiind principala forță politică. Va mulțumesc pentru această încredere. De asemenea, mă bucur de susținerea necondiționată a președintelui Consiliului Județean Suceava, dl Gheorghe Flutur, a parlamentarilor PNL din județul Suceava și de susținerea colegilor liberali sireteni”, a mai spus Popoiu.

Primarul de Siret subliniat că pentru această candidatura îl califică în primul rând proiectele ce au fost câștigate, în special pe fonduri europene.

„Unele proiecte sunt deja în faza de lucrări, altele în faza de licitație, iar un proiect este încă în faza de evaluare. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 26 milioane de euro. La acestea se adaugă proiectele de infrastructură finanțate prin GAL, PNDL și ANL”, a spus Popoiu.

El a adăugat că cele 12 proiecte însumează 20 de obiective de investiții care constau în: infrastructură rutieră-drumuri, piste pentru bicicliști, trotuare-, parcuri -spații verzi și locuri de joacă-, clădiri educaționale -grădiniță, ateliere, laboratoare – și de sănătate -extindere ambulatoriu-, locuințe sociale și de tineret, centru de zi, bibliotecă.

„Președintele Consiliului Județean Suceava mi-a garantat că va sprijini orașul nostru în vederea asigurării cofinanțării acestor proiecte. De asemenea, o guvernare PNL ne va permite o susținere consistentă și de la nivel național”, a conchis Adrian Popoiu.


Intră acum și în grupul de