Deputatul PSD Alexandru Rădulescu: Guvernul liberal anunță cu cinism că renunță la Programul „Prima Casă”. Guvernul nedreptățește acum tinerii după ce pensionarilor nu li se dau garanții că pensiile vor fi majorate în 2020.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, marți, Guvernul PNL arătând că a venit rândul tinerilor să fie nedreptățiți prin anularea Programului „Prima Casă” asta după ce pensionarilor nu li se garantează majorarea pensiilor și nici plata acestora la timp.

„Pentru PSD sprijinul acordat tinerilor a fost o componentă majoră a guvernării – fapt dovedit prin măsurile luate în acest sens precum creșterea cuantumului alocațiilor și burselor, acordarea de gratuități pentru transport, manifestări culturale și sportive, promovarea unor programe guvernamentale”, a spus Rădulescu.

El a arătat că între programele de susținere a tinerilor a fost cel de  acordarea a 2.250 lei/lună  angajatorului care angajează tineri absolvenți, programul ”START-UP” prin care tinerii puteau obține 200.000 lei pentru demararea unei afaceri, programul ”Investește în tine” prin care tinerii puteau împrumuta, cu dobândă suportată de stat, suma de 40.000 lei pentru finanțarea educației și pregătirii profesionale.

„La acestea se adăuga programul ”Prima casă” prin care tinerii puteau să-și achiziționeze o locuință cu dobândă subvenționată de stat. Anual cam 30.000 de tineri au reușit să-și achiziționeze o locuință prin acest program”, a menționat deputatul social-democrat.

El a adăugat că deși e cunoscut faptul că tinerii români întâmpină mari dificultăți în achiziționarea unei locuințe guvernul liberal actual anunță, cu cinism, că renunță la acest program.

 Potrivit lui Rădulescu, obținerea unei locuințe devine aproape imposibilă pentru tineri ținând cont de faptul că singura variantă rămasă este un credit bancar clasic.

El subliniază că dobânzile practicate sunt prohibite pentru tineri fiind mai mari decât cele din țările de origine ale acestor bănci, ceea ce este încă o dovadă a dublului standard practicat de acestea.

„Așadar, după categoria vârstnicilor afectați prin neplata la timp a pensiilor și prin neasumarea majorării pensiilor prevăzute pentru 2020 e rândul tinerilor să fie nedreptățiți de guvernarea liberală”, a conchis Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de