Dan Ioan Cușnir: Așteptările sucevenilor au fost de atâtea ori înșelate încât nu mai au încredere în nimic. O banală parcare supraetajată pe structură metalică e văzută ca o construcție sofisticată ca Burj al Khalifa


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că a constatat că din păcate, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut ca așteptările sucevenilor să fie înșelate de atâtea ori încât aceștia nu mai cred nimic.

„Din păcate Ion Lungu a făcut ca mentalul colectiv din municipiul Suceava să nu mai aibă încredere în nimic”, a spus liderul PSD Suceava.

Cușnir a făcut referire la proiectul prezentat de el pentru parcări supraetajate pe structură metalică, fiind deja identificate 11 spații în municipiu unde pot fi amenajate astfel de parcări.

„Mi-a atras atenția un comentariu care spunea „Desene animate”. Din păcate, sunt oameni care nu mai cred în nimic pentru că acest cuplu Lungu-Harșovschi le-au înșelat de prea multe ori așteptările. Ceea ce în orașele civilizate face parte din normalitate sau chiar din banalitate, o structură metalică prin care să faci parcări supraetajate pentru mașini în loc să parchezi mașinile pe spațiul verde, pentru unii suceveni par desene animate pentru că asta au făcut Lungu și Harșovschi: au tras niște dungi pe asfalt și le-au indus sucevenilor ideea că atât se poate face”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a spus că nu e vorba de o construcție sofisticată, Burj al Khalifa sau Burs al Arab, ci doar o structură metalică ce permite ca pe o suprafață de teren să se poata parca de trei sau de patru ori mai multe mașini decât la sol.

Liderul organizatiei municipale PSD, Dan Cușnir live la Subiectul Zilei

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 21. Januar 2020

Cușnir consideră că așa cum acest tip de parcare se folosește în diverse orașe, inclusiv din țară, se poate implementa și în municipiul Suceava.

„Este o banalitate. O structură metalică unde oamenii își parchează mașinile și eliberezi străduțele din cartiere, reamenajezi spațiile verzi, faci sensuri unice în cartiere. Lucrurile trebuiesc gândite integrat”, a declarat Cușnir care consideră că actuala conducere a Primăriei Suceava poate face „doar cârpeli” și vine cu promisiuni pe care nu le mai crede nimeni.

„Cumva, Suceava trebuie regândită. Nu reinventează nimeni apa și focul. Sunt doi piloni importanți: infrastructura și educația. Trebuie regândită infrastructura, dar printr-un proiect integrat, la pachet toate, în aceeași gândire, în același proiect. Centura de sud care să degreveze traficul din municipiul Suceava, parcări supraetajate care să degreveze străduțele din cartiere, transportul public astfel încât să nu mai avem atâtea mașini în oraș, iar aici și transportul pentru școlari și cei de la grădiniță și după aia poți spune că te poți ocupa de partea arhitecturală a Sucevei”, a explicat Cușnir.

El a subliniat că la pachet cu regândirea infrastructurii trebuie regândită și reculturalizarea Sucevei astfel încât să fie acțiuni culturale în concordanță cu ceea ce vor sucevenii și nu doar cu folclor.  


Intră acum și în grupul de