Nechifor, la conferința Pro România de la Iași: Moldova nu e cea mai săracă regiune a țării ci cea mai nedezvoltată și nu din vina noastră ci a Bucureștiului. Singurul premier care a făcut ceva pentru Moldova a fost Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, la Iași în cadrul unei conferințe a Pro România că regiunea Moldovei nu este săracă ci că a fost văduvită de investiții de guvernele de la București.

El a spus că a văzut că prima capitală a Moldovei, Baia, e praf și pulbere, iar  Siret, a doua capitală e praf și pulbere.

„Mă uit și la Suceava și mă uit și la Iași și mă doare că noi am pierdut în aceste părți ale României și respect și dreptul la dezvoltare”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că se spune în mod total incorect că Moldova e săracă, că regiunea Nord Est e cea mai săracă din România, din Europa.

„Nu e adevărat. E cea mai nedezvoltată și nu e vina noastră, ci a Bucureștiului și vă spun cu mâna pe inimă că Victor Ponta e singurul care s-a uitat la Moldova cu drag și a făcut ceva: trei aeroporturi dezvoltate în Moldova în vremea lui Victor Ponta și a Corinei Crețu. Suceava și Iașul și Bacăul”, a spus Nechifor.

Mica Unire 24 ianuarie 2020.

Gepostet von Nechifor Catalin Ioan am Freitag, 24. Januar 2020

El a arătat că tot în guvernarea Victor Ponta au fost aprobate cel puțin cinci proiecte europene prin POR de legătură între județe între care, cel mai mare este între Suceava și Iași.

„M-am înțeles cu Cristi Adomniței, liberalul de Iași cu mine, socialistul de Suceava, am făcut un proiect de 180 de kilometri, dar de atunci nu au făcut un centimetru, liberalul de Flutur cu socialistul de Popa”, a spus Nechifor.

El crede că e nevoie de cel puțin un ministru al Transporturilor din Moldova pentru ca zona să înceapă să se dezvolte.

„Dacă vrem dezvoltare în Moldova avem nevoie de Pro România, avem nevoie de Victor Ponta în 2024 președintele României și avem nevoie măcar de un ministru al Transporturilor din Moldova, unul care să gândească strategii, să gândească și cu sufletul”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de