Deputatul Alexandru Rădulescu: PSD susține introducerea unui salariu minim net european care să reprezinte 60 la sută din salariul mediu net din țara respectivă. În România salariul minim net ar putea ajunge la 1.916 lei


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PSD și europarlamentarii social – democrați români susțin, alături de colegii lor ce reprezintă stânga europeană,  introducerea unui salariu minim net european care să reprezinte 60% din salariul mediu net din statul respectiv, a declarat, luni, deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu. El a spus că în Uniunea Europeană 22 dintre statele membre au stabilit un salariu minim, iar cel mai mare, de 1.834 euro net/lună, este în Luxemburg, iar cel mai mic este în Bulgaria : 242 euro  net/lună, în timp ce în România acesta este de 281 euro net/lună, respectiv 295 euro net/lună pentru angajații cu studii superioare.

Deputatul social-democrat sucevean a menționat că în cei trei ani de guvernare PSD salariul minim net a crescut cu aproape 40% în condițiile în care în 2016 era de aproximativ 200 euro/lună.

„ În urma acestui demers, la nivelul anului 2020, în România, salariul minim net ar putea ajunge la 1.916 lei sau 400 de euro. Această creștere ar determina  reducerea decalajelor salariale, oportunități și șanse egale pentru cetățenii europeni, iar în ceea ce privește România ar mai însemna și reducerea substanțială a emigrării forței de muncă așa cum s-a demonstrat și în cazul personalului medical a cărui emigrare s-a redus cu 90% ca urmare a unei salarizări adecvate acordate de guvernarea PSD”, a spus Rădulescu,

El consideră că, în mod evident,  parlamentarii și europarlamentarii liberali ar trebui să se alăture acestui demers prin care s-ar asigura românilor un venit decent.

„Sunt convins, de asemenea  în mod evident, că aceștia nu-și vor asuma acest demers care ar deranja angajatorii străini și care i-ar priva pe aceștia de asigurarea ”la preț redus” cu forță de muncă românească. Se pare că, europarlamentarii liberali, sunt mai preocupați de găsirea unor opreliști în dezvoltarea economică a României (de exemplu identificarea gândacilor care au stopat construcția  autostrăzii Sibiu – Pitești) decât în a reprezenta interesele României în Parlamentul European”, a conchis Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de