Nechifor avertizează că România riscă să nu mai aibă nici o susţinere în PE privind necesităţile financiare


Intră acum și în grupul de

„România va fi vitregită de o susţinere financiară în conformitate cu nevoile materiale”, a afirmat, vineri, deputatul social-democrat, Cătălin Nechifor, făcând referire la faptul că în Comisia de bugete a PE nu se află nici un europarlamentar român.

Fost europarlamentar şi membru al Comisiei de bugete a PE, Nechifor a precizat că se aştepta ca Theodor Stolojan, care a făcut parte din această comisie, să continue activitatea în aceeaşi comisie, dar că a dezamăgit din nou pentru că a preferat alta, cea pentru afaceri economice şi monetare. „Din nefericire, România nu mai are nici un reprezentant în această comisie foarte importantă”, a declarat îngrijorat deputatul sucevean, adăugând că această comisie va defini un nou cadru financiar pentru fondurile structurale.

Întrebat de ce PSD nu a nominalizat o persoană pentru această comisie, Nechifor a spus că opt din cei 11 europarlamentari social-democraţi continuă să activeze în comisiile din care au făcut parte în mandatul anterior şi că ceilalţi trei nu au abilităţi pentru Comisia de bugete.

În actuala legislatură a Parlamentului European, europarlamentarul PD-L Theodor Stolojan este membru şi vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare.


Intră acum și în grupul de