Băișanu, în Parlament, cere justiție socială fiscală: Nu e normal ca un angajat la stat să aibă un venit mai mare decât al președintelui României. El propune preluarea sistemului de salarizare din sistemul public din Germania//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Partidului Forța Națională, a cerut, marți, în Camera Deputaților, la dezbaterea legii privind abrogarea pensiilor speciale, că este nevoie de o nouă reglementare în sistemul public pentru introducerea justiției sociale fiscale, iar cel mai mare venit să îl aibă președintele României.

„Noi, cei aleși, ar trebui să fim cei mai buni, cei mai sârguincioși slujitori ai patriei, slujitor fiind cel care se pune în funcție pentru a face orice spre binele poporului”, a spus Băișanu.

El a arătat că cel mai mare slujitor al patriei noastre ar trebui să fie cel ales în cea mai înaltă funcție, respectiv președintele României, indiferent cum s-ar chema el, după care ar urma primul ministru, miniștrii, deputații, senatorii, primarii, judecătorii, procurorii, medicii, profesorii șamd.

„Spuneți-mi mie de ce sunt angajați la stat care au salarii mai mari decât președintele României și sunt oameni care au pensie mai mare decât președintele României? Cred că ar trebui ca cel mai mare salariu pe care îl poate lua un înalt funcționar public sau un angajat al statului trebuie să fie salariul președintelui și de acolo pe trepte, în jos și am lămuri toate lucrurile”, a spus Băișanu.

El a arătat că același lucru se va întâmpla și cu pensiile pe bază de contributivitate.

„Dacă nu facem lucrul acesta ne păcălim și ne amăgim”, a spus deputatul sucevean.

Băișanu le-a spus parlamentarilor că ar trebui văzut cum funcționează chestiunea aceasta în Germania și că se vor lămuri clar.

„Un om care lucrează în Primăria Suceava, director sau șef de serviciu are un salariu mai mare decât un deputat ales. E normal? Evident că nu e normal. Tot la stat am văzut că au salarii de 30.000 de euro pe lună. Nu se poate! Nu e normal și nu e firesc și asta o spun pentru că trebuie să facem ceva pentru acea justiție socială financiară”, a declarat deputatul sucevean.

El a spus că în România sunt persoane cu pensie de 704 lei și că e clar că oamenii aceia nu vor rezista și evident că nu pot exista pensii de 770 de milioane de lei.

„Ar însemna că suntem aici să-i privilegiem pe unii și pe cei mulți să-i lăsăm de izbeliște.El clar că trebuie să facem justiție socială, dar trebuie să o facem cu cap”, a spus deputatul.

El s-a întrebat dacă banii care nu vor mai ajunge la pensiile speciale vor ajunge la cei care au pensii minime de 704 lei, sau la ceilalți arătând că în România circa un milion de oameni primesc o pensie de 704 lei fiind vorba de cei care au muncit în CAP.

„Oamenii aceștia sunt sortiți pieirii pentru că nu reușim să găsim formula și soluția echității sociale atât la nivel de salarii cât și la pensii. Să preluăm sistemul Germaniei și să venim cu o lege în care să reglementeze de jos până sus aceste chestiuni”, a conchis Alexandru Băișanu.


Intră acum și în grupul de