Flutur, la Consiliul Național PNL: Să știți că dacă se mișcă ceva într-o administrație publică se mișcă lucrurile și în țară. Dacă România dorește să fie prosperă, e prosperă dacă și comunitățile locale sunt prospere


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, a declarat, duminică, la Conferința Națională a PNL că populația așteaptă urgent măsuri ale guvernului care să ducă la modernizarea administrației, la absorbția de fonduri și la dezvoltare locală.

Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când PNL are o așa mare cotă de încredere în rândul românilor, a spus președintele Flutur care  a transmis că aceasta trebuie văzută cu prudență maximă.

Oamenii așteaptă de la noi măsuri cu rapiditate, care să fie simțite”, a spus Flutur.

El  a arătat că PNL își asumă răspunderea pentru modernizarea României, iar aleșii locali sunt alături de conducerea partidului când se vorbește de reforma administrației locale.

Și noi am fost de acord cu alegerea primarilor în două tururi și trebuie să o spunem răspicat pentru că înseamnă acces mai mare la democrație, reprezentativitate consistentă pentru cei care vor fi aleși”, a spus Flutur.

El a arătat că modernizarea administrației publice înseamnă simplificare.

„Să știți că dacă se mișcă ceva într-o administrație publică se mișcă lucrurile și în țară. Dacă România dorește să fie prosperă, e prosperă dacă și comunitățile locale sunt prospere. De aceea simplificarea administrației publice locale este obligatorie”, a spus Gheorghe Flutur.

El a spus că trebuie să se găsească soluții cu mai mult curaj la soluții moderne, arătând că suntem în era calculatorului.

„De ce atâtea hârtii? De ce să nu ne gândim să concentrăm mai multe entități într-un loc, în acele așa-zise mall-uri administrative, pentru ca cetățeanul să nu fie plimbat cum este plimbat astăzi. Lumea așteaptă acest lucru”, a spus președintele Flutur.

El a apreciat că este nevoie de decizii la nivel local pentru deblocarea unor decizii. Prea multe lucruri așteptăm de la centru. Lumea nu mai are răbdare. Trebuie să simplificăm aceste lucruri.

Servicii de calitate, complete, eficiente și la prețuri rezonabile. Sunt lucruri care sunt la îndemnâna noastră”, a spus Flutur.

El a transmis colegilor guvernanți mai multe mesaje subliniind că trebuie un parteneriat între administrația locală și administrația centrală care este extrem de important.

„Mă bucur să aud de programe de extinderea rețelelor de gaze naturale pentru încălzirea populației. Haideți să ieșim mai repede cu aceste programe pentru că știm prea bine că populația României așteaptă așa ceva”, a spus Flutur.

El a mai arătat că  e foarte importantă schimbarea de mentalitate în raportul unor entități naționale în raport cu administrațiile locale, fie că e vorba de companii și societăți de gaze naturale și electricitate, de Apele Române sau Romsivlva.

„Noi trebuie să lucrăm împreună pentru că vrem binele comunităților și dorim să simplificăm procedurile și pentru absorbție de fonduri și pentru dezvoltare locală”, a spus Flutur.

El a mai arătat că entitățile naționale care au terenuri sau clădiri în teritoriu ar trebui ca împreună cu autoritățile locale să le dea o față normală civilizată subliniid că sunt terenuri ale entităților centrale folosite necorespunzător, triaje, unități militare, iar aici vocea administrației locale trebuie mult mai mult auzită.

Președintele Flutur a spus că și legea redevenței este așteptată pentru că și la nivel local trebuie să contureze aceste venituri în vederea construirii bugetelor locale.


Intră acum și în grupul de