Redactorul șef adjunct al televiziunii Intermedia Suceava, Dinu Zară, s-a înscris în USR și vrea să-și asume un rol politic pentru a contribui la schimbare


Intră acum și în grupul de

„M-am înscris în USR!”, a anunțat, marți, redactorul șef adjunct al televiziunii Intermedia Suceava, Dinu Zară, care spune că a decis să își asume un rol politic pentru că vreaa să contribuie direct la schimbarea pe care și-o dorește în Suceava și în întreaga țară.

„M-am înscris săptămâna trecută în USR. Adeziunea a fost validată, sunt de acum membru al filialei USR Suceava și mă aflu în perioada de tranziție de la cariera mass-media la asumarea unui rol politic”, arată Zară.

Dinu Zară amintește că a are 13 ani de cariera în mass-media, perioadă în care s-a aflat întotdeauna în serviciul publicului în care a pus pe primul plan interesul cititorului de a fi informat despre cum autoritățile își exercită atribuțiile, despre cum sunt cheltuiți banii publici și despre practicile incorecte din activitatea oamenilor politici sau instituțiilor publice.

„Am scris, am publicat, am atras atenția, am investigat ilegalități, am descoperit decizii complet greșite, am demonstrat cheltuirea inutilă sau ilegală a fondurilor publice. Dar jurnalistul este un observator. În schimb, un rol politic îți permite să contribui activ la eliminarea unor astfel de practici”, a arătat Zară.

El argumentează înscrierea în USR pentru că aceasta este reacția vehementă a societății față de politica de cumătrie practicată de vechile partide și că USR este locul unde promovarea oamenilor noi în politică și democrația internă nu sunt vorbe goale.

„Partidele vechi refuză să înțeleagă că vremea baronilor locali a trecut, refuză să se modernizeze, refuză să renunțe la combinații și insistă să rotească aceleași fețe pe aceleași funcții. Acum însă există alternativa USR-Plus. M-am înscris în USR și sunt pregătit să contribui la schimbarea pe care ne-o dorim fiecare dintre noi”, a mai transmis Zară.

Surse din USR au declarat pentru News Bucovina că Dinu Zară ar urma să fie candidatul USR pentru funcția de primar al Sucevei.


Intră acum și în grupul de