Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, susține că elicopterul SMURD pentru județul Suceava trebuia să ajungă la Vatra Dornei unde ar fi urmat să fie construit și un heliport: Acest elicopter este un lucru real, concret, făcut pentru zona montană suceveană de guvernul social-democrat și de Raed Arafat


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, marți, printr-un comunicat de presă, că Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, a anunțat în data de 25 aprilie 2018 că Inspectoratul General de Aviație va fi dotat cu 10 elicoptere de intervenție montană din care 6 elicoptere mari operate de Inspectoratul General de Aviație și patru elicoptere mici pentru salvare montană ce vor fi distribuite în Făgăraș, Brașov, Petroșani și Vatra Dornei.

„Dumnealui estima durata procedurilor de licitație la 1-1,5 ani. Suntem exact acum, în 2020, la termenul estimat iar elicopterele au fost distribuite. Heliportul urma să fie construit la Vatra Dornei. Singurul „merit” al domnului Flutur este că a luat elicopterul de la Vatra Dornei și l-a dus la Câmpulung Moldovenesc”, a spus Ioan Stan.

El a subliniat că „acest elicopter este un lucru real, concret, făcut pentru zona montană suceveană de guvernul social-democrat și de Raed Arafat, pe care actuala guvernare liberală încearcă să-l înlăture”.

Potrivit senatorului sucevean acestei realități i se adaugă intențiile bune ale președintelui Consiliului Județean Suceava, ce sunt doar la stadiul de imaginație și pot fi considerate „simple fabulații electorale”, respectiv autostrăzi cu tuneluri, aeroport la Floreni, săli polivalente, spital de copii, etc.

„Sunt aceleași fantasmagorii pe care Gheorghe Flutur le promitea sucevenilor în 2016 că le va îndeplini imediat ce va ajunge în fruntea Consiliului Judetean. În loc de încheiere trebuie totuși să spunem că sala polivalentă și spitalul de copii se aflau în procedurile legale încă din timpul guvernării PSD și ca de obicei, dnul Flutur, se laudă cu munca altora”, a conchis Ioan Stan.

Ministerul de Interne a avizat propunerea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de a aloca un elicopter SMURD județului Suceava, precum și pentru înființarea unui punct de operare aeromedicală în județul Suceava.

„Este vorba de un elicopter nou care va răspunde nevoilor de intervenții aeromedicale, de căutare-salvare și în special pentru operațiunile de salvare montană.  Elicopterul urmează să ajungă în dotarea Inspectoratului General al Aviației la sfârșitul anului 2020, cel târziu la începutul anului 2021”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, având în vedere întinderea județului Suceava, pentru înființarea acestui punct, se consideră că poziția municipiului Câmpulung Moldovenesc ar fi cea mai indicată pentru zona de munte, din punct de vedere al timpului de reacție raportat la poziția punctelor de operare aeromedicală din vecinătate.

El a reamintit că la Spitalul Județean Suceava va fi amenajat un heliport pe corpul principal al clădirii.

„Arondarea unui elicopter pentru județul Suceava este absolut necesară, atât pentru intervențiile în sezonul cald, la posibile incendii de pădure, de exemplu, dar și pe timp de iarnă, în caz de avalanșe, sau pentru intervenții la accidente în zone greu accesibile”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de