Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că PSD Suceava are ca preocupare salvarea Sucevei și că miza importantă a alegerilor locale din vara acestui an este schimbarea echipei de conducere a Primăriei Suceava

„Preocuparea noastră trebuie să fie ce facem pentru a salva Suceava. Dacă scopul nostru era să avem un candidat puteam să o facem.  Aici e eroarea pe care o fac partidele și partidulețele din Suceava. Scopul nu e să ai un candidat. Să ai un candidat e o miză mică. Dacă vorbim de mizele mari, scopul e să salvezi un oraș, să modernizezi un oraș, să dai speranța oamenilor din acel oraș”, a spus Cușnir.

El consideră că principalele partide din Suceava joacă la mize mici.

Cușnir a arătat că PMP a fost în ultimii patru ani „un satelit” al PNL și că liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a așteptat patru ani finanțarea noii sere floricole și că așteaptă și acum, iar scopul PMP este de joc la miză mică, să treacă pragul electoral cu speranța „că poate se va înduioșa Ion Lungu să-l mai pună viceprimar”.

La USR-PLUS a fost un concurs de furat startul cu cine anunță primul candidatul la Primărie. Se pare că nu se pun de acord. Coaliția care trebuia să salveze România, să salveze Suceava, salvatorii Bucovinei,  USR-PLUS se ceartă cine și ce candidat să pună. E o miză mică”, a spus Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean a arătat că, cu tot respectul pentru candidatul care a fost anunțat până acum de PLUS, a fost o strategie greșită să-l pună să lupte cu Ion Lungu, care este uns cu toate alifiile pentru că e un tânăr născut în Rădăuți și care locuiește în Cluj-Napoca și pare a fi o înțelegere ca să nu atragă încrederea sucevenilor.

Nu cred că va avea suficiente argumente. Nu e nimic rău să fii născut în Rădăuți și să locuiești în Cluj Napoca, dar când vrei să câștigi Suceava trebuie să ai niște argumente pe care nu le regăsesc la acest candidat”, a declarat Cușnir.

În paralel, el a arătat că managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, un candidat ipotetic, chiar dacă nu e născut în Suceava și încă nu locuiește în Suceava are o carte de vizită care vorbește, fiind omul care știe să atragă bani și știe ce să facă cu acei bani în folosul instituției pe care o conduce, și că dacă e sau nu născut în Suceava nu mai e așa important.

Cușnir a mai spus că în ceea ce privește Pro România are o decepție în special față de candidatul Florin Sinescu pentru că discuțiile au fost pentru găsirea unui candidat comun cu PSD.

El a arătat că se aștepta ca Florin Sinescu,  înainte de a-și fi lansat candidatura, să-l fi anunțat pentru că au fost discuții private privind o candidatură comună.

Cușnir crede că și în acest caz e vorba de o miză mică, în care Pro România dorește să-și crească intențiile de vot și nu cea de câștigare a alegerilor.

„Oamenii mici au mize mici, oamenii mari au preocupări mari”, a spus Cușnir.

El consideră că trebuie formată o coaliție anti-Lungu/Harșovschi.

Nu vom scăpa niciodată de Lungu și Harșovschi dacă nu ne coalizăm, dacă nu formăm o coaliție anti-Lungu/Harșovschi pentru că trebuie să ieșim din șablon”, a spus Cușnir.

El a arătat că sunt șabloane că ar trebui să fie transmise mesaje pozitive, dar nu este de acord cu această teză.

„Nu merge cu mesaje pozitive în timpul războiului. Părerea mea este că Suceava e în război cu cei care au condus-o 16 ani, iar când ești în război fiecare iese cu armele pe care le are la dispoziție.Cine are arma cuvintelor, pe Facebook, în presă. Cine are arma „luptei de stradă”: mâna pe „bâte și pe topoare” și la luptă fraților!”, a spus Cușnir.

El crede că este momentul în care toți cei care sunt împotriva cuplului Lungu/Harșovschi să se coalizeze.

Să formăm această coaliție anti Lungu/Harșovschi pentru că se pare că Lungu și-a cam rezolvat lucrurile cu falșii oponenți și își pregătește în pas de defilare al cincilea mandat. Dacă mai sunt oameni care speră într-o schimbare a lui Lungu și Harșovschi, să știți că astrologii internaționali și specialiștii britanici au stabilit că dacă ai fost un primar jalnic 16 ani, vei fi un primar la fel jalnic și în următorii patru ani”, a spus Cușnir.

El a arătat că PSD va stabili strategia și candidatul pentru funcția de primar al Sucevei după ce se va cunoaște dacă vor fi alegeri într-un singur tur de scrutin sau două tururi de scrutin și în baza rezultatului sondajului de opinie care este realizat de un institut național.

„Nu e greu să pui un candidat, e greu să scapi de Lungu și de Harșovschi”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de