Alexandru Băișanu la dezbaterea moțiunii în Parlament: România trebuie guvernată și nu tâlhărită//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Forței Naționale, a declarat, miercuri, la dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban că un guvern nu trebuie să fie decât un servitor al poporului și să nu reprezinte interesele altora.

El a spus în plenul Parlamentului că sintagma „ciuma roșie” a fost atribuită de Mihai Eminescu Partidului Național Liberal și că această formulare a fost preluată de USR și PNL.

„Între Eminescu și interesele străine ce stau în spatele USR, PNL și celor de la ALDE îl aleg pe Eminescu”, a spus Băișanu care a arătat că „ciuma roșie PNL-istă” este în sală și după 150 de ani.

El a mai declarat că „un patriot trebuie să fie pregătit permanent să-și apere neamul și poporul de propriul guvern” și că guvernul nu este și nu trebuie să fie altceva decât un servitor al poporului său.

„Un servitor temporar, nu permanent, un servitor cu frică de Dumnezeu. Pentru că domniile voastre, astăzi, care formați Guvernul nu aveți nici frică de Dumnezeu și nu vă apărați nici poporul, ci interesele altora. Vă vom spune că astăzi s-a terminat. Veți pleca acasă”, a spus Băișanu.

Deputatul sucevean a arătat că el a  votat Guvernul Ludovic Orban.

„V-am votat atunci pentru că spuneam că România trebuie guvernată și nu tâlhărită”, a spus Băișanu.

El a amintit că Guvernul Orban a dat 25 de ordonanțe de urgență în ultima noapte.

„Vă e frică de democrație, de negocierile din Parlament, de discuții și de vot. Vă e frică că poporul nu v-a dat niciodată puterea”, a spus Băișanu.

El consideră că niciun român cu scaun la cap nu va vota pe „niciun trădător ascuns după sigla USR, PNL, PPDD, PMP, ALDE” și că aceasta „e lucru clar și cert”.

„Eminescu spune că inima caldă și mintea rece trebuie să fie atributele unui politician patriot. La voi e invers: aveți inima rece și mintea înfierbântată. Aveți inima rece pentru că vreți să distrugeți sistemul de sănătate din România să-l privatizați și să oferiți dreptul la sănătate și viață doar celor bogați. Aveți inima rece pentru că n-ați înțeles că nu trebuie să vindeți ceea ce a mai rămas bun în România, CEC, aurul de la Roșia Montană, Hidroelectrica sau Tarom”, a spus Alexandru Băișanu.


Intră acum și în grupul de