Acasă Politica Deputatul PNL Dumitru Mihalescul cere ministrului de Interne măsuri împotriva perturbării liniștii...

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul cere ministrului de Interne măsuri împotriva perturbării liniștii publice provocate de sălile organizatoare de jocuri de noroc


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a solicitat, marți, ministrului de Interne demis, Marcel Vela, posibilitatea adoptării de măsuri împotriva perturbării liniștii publice provocate de sălile organizatoare de jocuri de noroc.

Într-o întrebare transmisă ministrului de Interne Marcel Vela, Dumitru Mihalescul spune că în ultimul timp a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor care reclamă zgomotul puternic provocat, până la ore foarte târzii din noapte, de cazinourile de cartier sau sălile de jocuri, care își desfășoară activitățile, de regulă, la parterul blocurilor de locuințe.



Mai mult decât atât, plasarea acestui tip de activități economice în imediata apropiere a mediului de locuire generează și fenomene sociale puternic nedorite: aderanța minorilor la diferite tipuri de jocuri de noroc, direct sau indirect, prin intermediari majori; generează dependență pentru locuitorii din proximitate (acest gen de dependență este considerat adicție de către Organizația Mondială a Sănătății).

În aceste condiții, deputatul PNL Dumitru Mihalescul îl întreabă pe ministru dacă nu ar fi oportună reglementarea programului sălilor de jocuri sau cazinourilor de cartier, în vederea respectării programului de repaus al colocatarilor -între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00.

„În caz contrar, lucrătorii Poliției române vor fi în continuare solicitați excesiv, în temeiul Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor”, arată deputatul.

El vrea să afle câte acțiuni de control a întreprins Poliția română pentru a verifica dacă acest tip de operatori permit/nu permit accesul sau participarea minorilor la jocurile de noroc în perioada 2016-2019 și mai cere ministrului să prezinte punctul de vedere cu privire la reglementarea strictă a locului de desfășurare a jocurilor de noroc, care să conducă la organizarea acestora la distanțe importante de zonele de locuințe sau școli.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version