Florin Sinescu (Pro România) prezintă o situație absurdă din Suceava: Pentru o taxă de 7 lei, sucevenii trebuie să mai cheltuie minim 7,5 lei. De 16 ani problemele sucevenilor nu au fost pe agenda municipalității.


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România pentru funcția de primar al Sucevei, fostul prefect Florin Sinescu, a apreciat, miercuri, într-o conferință de presă, că de 16 ani problemele sucevenilor nu au fost pe agenda municipalității și nu au fost rezolvate.

El a prezentat o situație absurdă în ceea ce privește eliberarea cărților de identitate.

„Astăzi, un cetățean din Burdujeni Sat, Burdujeni, Ițcani, trebuie să facă trei drumuri ca să poată să-și depună actele la mall, la Serviciul de evidență a persoanei. Plătește 2,5 lei călătoria până la Primărie ca să plătească taxa de 7 lei, după care plătește 2,5 lei pentru drumul până mall și de la mall spre domiciliu încă 2,5 lei. Deci 7,5 lei pentru o chitanță de 7 lei. De ce nu se poate să fie automate de plăți sau plată online și să facilităm printr-un singur drum?”, a întrebat Sinescu.

El a mai remarcat că la acest serviciu programul este până la ora 16:30 și crede că trebuie să fie modificat, la fel cum trebuie modificat și programul de la ghișeele din Primărie.

Sinescu a arătat că plata taxelor și impozitelor se poate face doar până la ora 16:30 când majoritatea celor în activitate sunt la serviciu.

Fostul prefect a menționat că și modalitatea de plată on line este complicată, fiind pe o platformă a MFP, dar care nu poate calcula reducerile stabilite de Consiliul local.

„De 16 ani, dintr-un miliard de euro cât s-a cheltuit în municipiul Suceava nu s-a reușit realizarea unui soft așa cum îl au ceilalți prestatori de servicii, să te poți loga la acel sistem, să poți face plăți, să ai toate reducerile calculate și să permiți oamenilor care până la ora 17:00 sunt în activitate să poată plăti și după acest program”, a spus Sinescu.

El a spus că echipa sa propune o prelungire de program până la ora 20:00 la ghișeu și un soft pentru cei care vor să achite online

„Mobilitatea sucevenilor din ziua de azi ne permite să gândim în acest mod, și la un acces mai facil pentru plata taxelor și impozitelor. În 16 ani de zile prioritățile nu au fost rezolvate. De aceea noi venim cu o echipă în fața sucevenilor care să le înțeleagă problemele și să le și rezolve”, a spus Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de