Sinescu, despre proiectul fântânii arteziene muzicale: Să lăsăm fântâna așa cum este, iar partea muzicală să o asigure fanfara municipiului. Mai întâi să rezolvăm problemele legate de curățenie, asfalt, siguranța cetățeanului


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Florin Sinescu, candidat la funcția de primar al Sucevei din partea Pro România, a declarat, miercuri, că proiectul fântânii arteziene muzicale, investiție de peste 1,7 milioane de lei, anunțată de primarul Ion Lungu ar trebui amânat până când se rezolvă probleme mai importante ale sucevenilor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că prima licitație care a fost lansată în acest an după aprobarea bugetului local este cea privind realizarea unei fântâni arteziene în centrul orașului.

„Eu nu cred că aceasta este agenda suceveanului. Avem nevoie de curățenie pe străzi, avem nevoie de asflat, avem nevoie de siguranța cetățeanului astfel încât, după ce rezolvăm aceste probleme, putem să ne gândim și la aceste lucruri. Propun municipalității să lăsăm fântâna arteziană așa cum este, iar partea muzicală să o rezolvăm cu fanfara municipiului Suceava”, a spus Sinescu.

El a mai spus că a văzut și că primarul Ion Lungu are în intenție să realizeze două statui, una a lui Franz Cavaler des Loges și una a lui Alexandru Ioan Cuza.

„Am auzit o motivație care, pe mine, m-a blocat, legat de faptul că să avem unde depune coroane. În niciun caz nu trebuie gândit în felul acesta. Dacă vrem să aducem un omagiu acestor personalități, este cu totul altă discuție”, a spus Sinescu.

El crede că până să fie instalate noi statui crede că este o problemă nerezolvată de mult timp, respectiv statuia din Parcul Universității, „Aruncătorul de ciocan”, o lucrare a sculptorului Ion Jalea care a mai donat județului Suceava alte două statui, „Mama și școlarul” de la Școala nr. 3 și „Dragoș Vodă și Zimbrul” din Câmpulung Moldovenesc.

„De ani buni de zile nu am reușit să refacem acea statuie din Parcul Universității la care lipsește ciocanul aruncătorului. E important să conservăm ceea ce avem și apoi să facem și altele”, a spus Sinescu.

El a arătat că agenda cetățeanului este cu totul alta decât cea pe care o are conducerea Primăriei Suceava.

„Constat că, în continuare, problemele de pe agenda cetățeanului nu se regăsesc și pe agenda municipalității”, a spus Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de