Ministerul Justiției îi răspunde deputatului PNL Dumitru Mihalescul. La noul sediul al Judecătoriei Rădăuți s-au executat 30 la sută din lucrări, iar fondurile alocate în acest an sunt de doar 486.000 de lei. Dacă se crește ritmul lucrărilor MJ va face eforturi pentru a suplimenta suma


Intră acum și în grupul de

Ministerul Justiției i-a răspuns deputatului PNL Dumitru Mihalescul privind situația investiției la noul sediu al Judecătoriei Rădăuți arătând că sumele alocate sunt reduse din cauză că ritmul lucrărilor nu este unul susținut.

Astfel, în răspunsul Ministerului Justiției se arată că obiectivul de investiții „Sediu Judecătorie Rădăuți”, este cuprins în Programul de Investiții Publice al Ministerului Justiției din anul 2017.

Prin acest program, până în prezent, acestui obiectiv i-au fost alocate fonduri bugetare în valoare de 5.154 mii lei din care au fost utilizate 5.097 mii lei.

„Întrucât în anii anteriori lucrările de execuție nu au fost derulate într-un ritm susținut (stadiul fizic de realizare a lucrărilor este evaluat în acest moment la 30%), fondurile alocate acestui obiectiv au fost în descreștere continuă de la un an la altul, așa încât, prin Legea nr. 5 a bugetului de stat pe anul 2020, creditele bugetare alocate pentru anul în curs acestui obiectiv de investiții sunt în valoare de 486 mii lei, iar cele de angajament în valoare de 500 mii lei”, se menționează în document.

Mai mult, deputatul sucevean este informat că în condițiile în care executantul lucrării va utiliza integral sumele alocate în perioada de început a anului, Ministerul Justiției va face eforturi pentru a asigura, corespunzător modului  și ritmului de lucru al acestuia, suplimentarea fondurilor


Intră acum și în grupul de