PSD Suceava: „Marele proiect” al parcărilor de reședință al Primăriei este finanțat cu 2 milioane de lei, cât se alocă pentru fântâna arteziană cu beculețe colorate și care a fost modernizată în urmă cu opt ani, dar o sută de parcări de reședință nu au fost reabilitate de peste zece ani


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir și consilierul local PSD Suceava, Gabriel Buciac, au declarat, marți, într-o conferință de presă că interesul municipalității sucevene pentru amenajarea de parcări în oraș se vede prin alocările de fonduri, arătând că pentru „marele proiect” al parcărilor de reședință sunt alocați în acest an 2 milioane de lei, cât pentru fântâna cu beculețe, pentru care suma alocată este de 1,7 milioane de lei și jumătate cât pentru roata panoramică pentru care se dau 3,6 milioane de lei.

Buciac a menționat că a fost singurul consilier local care a vizionat toate cele 342 de parcele pe care ar urma să fie amenajate peste 4300 de locuri de parcare de reședință, proiect inițiat de viceprimarul Lucian Harșovschi și că 108 parcele erau integral sau parțial pe spațiul verde.

El a arătat că PSD s-a opus unui asemenea mod de realizare a unor parcări de reședință, dar după ce legislația s-a modificat PNL a promovat proiectul, iar viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că anul trecut au fost amenajate 1001 locuri de parcare, ceea ce înseamnă că au mai rămas de modernizat peste 3300 de locuri de parcare cu 2 milioane de lei.

Consilierul local PSD sucevean s-a întrebat cum vor fi realizate aceste locuri de parcare cu 150 de euro/loc de parcare în condițiile în care, pentru o lucrare de calitate, costurile sunt mai mari.

El a spus că reamenajarea fântânii arteziene din centrul orașului, care a fost modernizată în urmă cu opt ani și care abia a ieșit din garanție costă 1,7 milioane de lei, cât toate locurile de parcare vizate de municipalitate să fie modernizate în acest an.

Gabriel Buciac a subliniat că în municipiul Suceava sunt aproape o sută de parcări  de reședință care au fost amenajate la vremea construcției blocurilor respective și care nu au fost modernizate, dar conducerea Primăriei se încăpățânează să facă locuri de parcare pe spațiul verde.

El a arătat că a identificat 24 de astfel de parcări nemodernizate în Obcini, alte 15 în George Enescu, 20 în Zamca și peste 25 în Burdujeni, dar că mai sunt și în zona centrală astfel de locuri nemodernizate.

Gabriel Buciac consideră că dacă aceste parcări ar fi fost modernizate și marcate s-ar fi câștigat un număr semnificativ de noi locuri de parcare în municipiu.


Intră acum și în grupul de