Florin Sinescu avertizează: Circa 1000 de absolvenți de colegii din Suceava pleacă anual în alte centre universitare și nu mai revin în oraș pentru că nu au oportunități pe piața muncii. Fără o strategie serioasă, Suceava se va depopula


Intră acum și în grupul de

Candidatul Pro România la funcția de primar al Sucevei, Florin Sinescu, a atras atenția, miercuri, în conferință de presă, că municipiul Suceava se va depopula, arătând că circa 1000 de absolvenți ale colegiilor din municipiu părăsesc orașul în favoarea altor centre universitare.

El a spus că problema tineretului din Suceava este una pe termen mediu și lung.

Potrivit acestuia circa 1000 de absolvenți anual din cele 12 colegii din municipiul Suceava se îndreaptă spre alte centre universitare, Cluj Napoca, Iași, București pentru că, din păcate, nu există oportunități pe piața muncii din Suceava pentru a se angaja în domeniu după ce termină studiile și majoritatea rămân în orașele în care își definitivează studiile universitare.

„An de an pleacă tineri și nu se mai întorc pentru că acolo unde studiază își găsesc un loc de muncă. Perspectiva este ca în 20-30 de ani municipiul Suceava se va depopula foarte mult dacă nu facem ceva astăzi”, a spus Sinescu.

Fostul prefect consideră că trebuie întreprinse mai multe acțiuni pentru ca piața muncii în Suceava să devină atractivă, să fie create facilități pentru firme, un parteneriat cu USV astfel încât tinerii să rămână în Suceava, iar municipiul Suceava să fie o alternativă pentru ei.

„Cred că trebuie să gândim cu toții un proiect serios pe termen mediu astfel încât să determinăm tinerii să ia în calcul și Suceava”, a spus Sinescu.

El a arătat că pentru tineri, strategia actuală a municipiului Suceava prevede finanțări care sunt însă total insuficiente, iar proiecte asociațiilor pentru tineret nu au susținerea suficientă a municipalității.

„Eu cred că este nevoie să avem o deschidere față de tineri, să reușim să dezvoltăm municipiul Suceava care să devină o atracție. Astăzi zona de atracție a municipiului Suceava e orașul Gura Humorului, atât pentru tineri cât și pentru noi, adulții. N-am dezvoltat mai nimic, iar lipsa de strategie pentru tineri eu cred că ne va crea o problemă pe termen mediu și lung”, a spus Sinescu.


Intră acum și în grupul de