PSD reclamă că localităţile cu primari social-democraţi nu au primit niciun un ban la rectificare


Intră acum și în grupul de

„Nu putem să împărţim bani la toată lumea, pentru că unii au, într-adevăr, suficienţi”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, după ce în urma şedinţei extraordinare a CJ de joi, consilierul judeţean PSD Petru Ştirbu a reclamat faptul că localităţile cu primari social-democraţi nu au primit niciun un ban la rectificare. Ilie a arătat că repartizarea sumelor pe unităţi administrativ-teritoriale s-a făcut, în proporţie de 80% de Direcţia de Finanţe Publice şi de doar 20% de Consiliul Judeţean. „Direcţia de Finanţe are o formulă prin care analizează şi repartizează fondurile. Unele localităţi au venituri mai mari, iar altele mai puţin mari sau foarte mici. Este normal ca, atunci când împarţi bani, să dai mai puţin sau deloc la cei care se autofinanţează”, a spus vicepreşedintele CJ.

La rândul său, şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze că nu este vorba de nici un fel de discriminare, precizând că fondurile sunt îndreptate cu prioritate către comunităţile cu proiecte angajate, dar şi la Straja, pentru refacerea drumurilor calamitate de inundaţiile de anul trecut.

Deliberativul judeţean a împărţit, în întrunirea extraordinară de joi, sumele din cote defalcate din impozitul pe venit repartizate de Direcţia Finanţelor Publice pentru echilibrarea bugetelor locale. Este vorba despre 4,88 milioane de lei, alesul judeţean Petru Ştirbu reclamând că 17 comune cu primari social-democraţi nu au primit niciun un ban la rectificare. „S-a constat cu stupoare că un număr de 17 localităţi nu au primit niciun ban la rectificare. Este un fapt surprinzător că toate acestea sunt cu primari aparţinând PSD”, a spus Ştirbu, care consideră că era normal să se ia de la comunităţile care au beneficiat de alocaţii de 100.000-150.000 de lei şi să se dea, „câte ceva” şi primăriilor PSD.


Intră acum și în grupul de