Dan Ioan Cușnir: Desemnarea candidatului PSD la funcția de primar al Sucevei va depinde dacă în competiție se va înscrie o personalitate agreată de suceveni. Vom face compromisuri pentru că important este ca Ion Lungu să fie trimis la pensie


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că PSD va anunța candidatul pentru funcția de primar în timp util, dar că așteaptă și dacă va exista un anunț al unei personalități agreate de suceveni care să intre în cursă pentru că scopul principal este trimiterea lui Ion Lungu la pensie.

„Candidatura PSD la Primăria Suceava va fi anunțată în timp util, în termenul legal”, a spus Cușnir.

El a arătat că acest anunț va fi făcut și în funcție de ce se va întâmpla la Congresul PSD de la București de unde așteaptă un mesaj clar de restructurare, de reînnoire și nu un mesaj fals de restructurare bazat doar pe așteptarea greșelilor PNL.

Totodată, Cușnir a spus că așteaptă și eventualul anunț privind intrarea în cursa pentru funcția de primar a unei personalități agreate de suceveni.

„Trebuie să așteptăm să vedem dacă o personalitate din Suceava se va înscrie în cursa pentru Primărie pentru că dacă se va înscrie o personalitate din Suceava agreată de suceveni trebuie să facem compromisuri, să renunțăm la orgoliile personale ale unor lideri de partide sau a unor partide și să susținem acea personalitate astfel încât Ion Lungu să fie bătut”, a spus Cușnir.

El a apreciat că nu este important cine candidează din partea PSD.

„Singurul lucru important acum este cine îl bate pe Ion Lungu, cine îl trimite pe Ion Lungu la pensie”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El a mai afirmat că Suceava nu mai poate merge înainte cu cuplul Lungu-Harșovschi.

„Cine îl trimite la pensie pe Ion Lungu îl trimite și pe Harșovschi la pensie, mult prea devreme, dar și-a făcut-o cu mâna lui”, a spus Cușnir.

El i-a acuzat pe Ion Lungu și Lucian Harșovschi că nu au avut „pic de onestitate” cu sucevenii, nu au avut onestitate în mesajul pe care l-au transmis și nu au înțeles că nu au avut onestitate cu ei înșiși.

„Ei nu au fost onești cu ei când au creat false orașe pe rețelele de socializare, orașul real Suceava și orașul paralel pe rețelele de socializare care nu are nicio legătură cu realitatea. Cu oameni care nu sunt onești nu se poate merge mai departe”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de