Dinu Zară demisionează din USR la trei săptămâni de la înscriere și renunță la candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. El anunță că va înființa o organizație civică ce va sancționa derapajele și abuzurile


Intră acum și în grupul de

Redactorul șef adjunct al televiziunii Intermedia Suceava, Dinu Zară, a anunțat că a demisionat din USR la doar trei săptămâni de la înscriere și desemnarea drept candidat USR la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, gestul său venind în perioada în care USR Suceava se află în plin proces de desemnare a candidatului la funcția de primar al municipiului Suceava, competiție în care s-a înscris alături de un alt candidat.

„Au trecut trei săptămâni de când am acceptat invitația de a mă înscrie în USR. Am fost întâmpinat cu entuziasm de o echipă minunată. Sunt oameni cu care împărtășesc aceleași idealuri, principii și valori privind lupta pentru o schimbare în bine a comunității.Dar timpul mi-a arătat că am estimat greșit impactul pe care asumarea unui rol politic îl va avea asupra mea în plan personal. În viață nu reușim să luăm întotdeauna cele mai bune decizii. Important este să le corectăm pe cele eronate”, a explicat Dinu Zară.

El a spus că și-a anunțat colegii din USR că renunță la nominalizarea pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava și că demisionează din partid.

Zară le-a mulțumit acestora pentru această perioadă frumoasă și le urează succes.

Sunt convins că vor desemna cea mai bună echipă pentru a-i convinge pe suceveni că sunt o alternativă reală la vechea clasă politică”, a menționat Zară care a mulțumit și celor care i-au transmis că abia aștepteaptă să îl voteze.

„Înțeleg dacă veți fi dezamăgiți, dar sunt convins că veți susține această decizie. Pentru mine, nicio funcție și niciun beneficiu nu compensează sacrificiile pe plan personal și familial. Sunt oameni care și-ar vinde chiar și sufletul pentru a ajunge într-o astfel de poziție. Nu fac parte din această categorie. Nu vânez funcții sau beneficii și nu mă amăgește mirajul puterii. Mai important pentru mine este să fiu împăcat cu mine însumi, curat în fața propriei conștiințe, liniștit și fericit”, a adăugat Zară.

El a menționat că nu a văzut niciodată asumarea unui rol politic sau ocuparea unei funcții publice ca pe un scop în sine, ci ca un mijloc prin care să contribuie în mod real la o schimbare în societate.

„Renunț la componenta politică, dar nu renunț la luptă. Sunt și voi fi un spirit liber și nu voi fi niciodată încorsetat de sistem. Am început demersurile pentru a înființa o organizație civică, apolitică și independentă, împreună cu oameni care îmi împărtășesc idealurile, valorile și principiile pe care le-aș fi promovat în politică. Vom milita pentru transparentizarea activității instituțiilor publice, pentru participarea activă a cetățenilor la actul administrativ, pentru dezbateri publice reale în comunitate, vom monitoriza activitatea demnitarilor, aleșilor și instituțiilor publice și le vom sancționa derapajele și abuzurile, dar vom propune și soluții concrete”, a mai arătat Dinu Zară.


Intră acum și în grupul de