Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu cere decretarea stării de urgență în țară pentru a se evita o epidemie cu coronavirus: Lăsați jocurile de-a alegerile anticipate pentru că e vorba despre sănătatea, siguranța și viața românilor

Vicepreședintele partidului Forța Națională, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a făcut, luni, un apel public pentru Guvern și a cerut decretarea stării de urgență în condițiile în care există pericolul răspândirii coronavirus, iar Guvernul este total nepregătit pentru a proteja populația.

„Apel public pentru Guvern! Lăsați jocurile de-a alegerile anticipate și de-a criza politică! Este vorba acum despre sănătatea, siguranța și viața cetățenilor români din țară, din Italia (peste un milion jumătate) și nu numai!La doar 1000 de km de noi, în Italia, coronavirusul face deja victime, iar România e total nepregătită!!!! Cer decretarea stării de urgență! E despre viață și moarte!Ce Dumnezeu mai așteptați?”, a scris Băișanu pe pagina sa de socializare.

El a explicat pentru News Bucovina că face acest apel pentru că Guvernul nu are niciun plan de informare a populației, niciun plan de intervenție și nici cum ne putem proteja de coronavirus.

Băișanu a arătat că în farmacii nu există măști și niciun alt medicament mai serios împotriva gripei normale, iar Guvernul nu a cumpărat nici până acum cele 35 thermo-scannere cu care să fie dotate aeroporturile.

„Nu există metode de testare și kit-uri de testare. Nu există nimic. Avem un guvern total nepregătit pentru a proteja populația țării de coronavirus și de orice altceva”, a spus Alexandru Băișanu.

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Italia din cauza coronavirusului și îi anunță pe românii care vor să plece în Italia sau se află deja acolo că Guvernul italian a decretat starea de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că Guvernul italian a decretat starea de urgență în urma riscului sanitar produs de apariția unor noi cazuri de infecție cu COVID-19 (coronavirus) concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia și Veneto.