Anca Gâtlan( PMP) despre alegerile locale: O să ne luăm la trântă și cu Gheorghe Flutur, o să ne luăm la trântă și cu Ion Lungu. Trebuie să evoluăm. Suceava trebuie să treacă de un anumit nivel//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PMP Suceava, Anca Gâtlan, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că PMP își propune să aibă candidați în toate primăriile din județ și că dorește inclusiv să câștige alegerile pentru funcția de primar al Sucevei și de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Ea a respins o colaborare între PMP și PNL în alegerile locale.

O să ne luăm la trântă și cu Gheorghe Flutur, o să ne luăm la trântă și cu Ion Lungu și, evident, ne luăm la trântă cu orice contracandidat”, a spus Gâtlan.

Ea a arătat că PMP se va bate de la egal la egal cu orice contracandidat.

„Când pornești o cursă toți concurenții pleacă cu șanse egale, iar urma alege. Cetățenii vor alege”, a spus Gâtlan.

Secretarul general al PMP Suceava a recunoscut că în ultimii patru ani a existat o colaborare în Consiliul local Suceava între PMP și PNL dar că aceasta a fost o „colaborare pe care noi am considerat-o benefică pentru comunitate și pentru municipiul Suceava”.

Ea a subliniat că nu poate fi vorba de „bătut palma” cu primarul Ion Lungu și PNL.

Gâtlan a anunțat că PMP va veni cu un candidat care va arăta ce se poate face în municipiul Suceava.

A fost ce-a fost, atât s-a putut.E ok. Dar trebuie să evoluăm.Suceava trebuie să treacă de un anumit nivel. Trebuie să devenim un oraș curat, organizat, digitalizat, smart-city, green-city. Nu mi se pare că e green-city, e gri-city”, a spus Gâtlan.

Totodată, liderul PMP Suceava a arătat că este nevoie în oraș de o nouă abordare privind partea de ecologizare și crede că e nevoi și de noi proiecte de la cultură, la educație, la posibilități de a ne petrece timpul liber, până la curățenie și organizare.

Vreau să facem ordine în Suceava. Să vedem ce facem cu traficul. Fiecare se umple de nervi până ajunge la serviciu”, a spus Gâtlan.

Ea a arătat că nu mai vrea să vadă gunoaie și mizerie în Suceava, vrea ca sucevenii să aibă unde să iasă sâmbătă seara la acțiuni culturale, vrea ca sucevenii să fie mai sănătoși prin adoptarea mai multor măsuri de prevenție.

Un punct important vizat de Anca Gâtlan este cel privind tinerii.

Să ne prețuim mai mult tinerii. Le văd durerea, le văd preocupările, le văd îngrijorarea. E greu să spui vă văd preocuparea, noi vă prețuim, dar nu vă cere nimeni părerea”, a spus secretarul general al PMP Suceava care consideră că administrația locală trebuie să se gândească la fiecare categorie de cetățeni și care sunt problemele de rezolvat.

„Din punctul meu de vedere lucrurile bune se realizează în echipă pentru că nu poate o sigură persoană să le știe pe toate”, a spus secretarul general al PMP Suceava care va candida la funcția de consiler local al municipiului Suceava.

Ea consideră că actualul viceprimar Marian Andronache, care este și liderul județean al PMP Suceava, are calități înnăscute să coaguleze oamenii în jurul lui, să-i motiveze, să-i pună la treabă.

Anca Gâtlan a mai spus că PMP Suceava are candidați în aproape 90 la sută, fiind acoperite 98 de localități și că sunt în continuare discuții pentru celelalte.

Ea a arătat că unele persoane cu inițiativă și bine văzute în comunitățile lor sunt mai greu de convisn să intre în politică, dar că unii dintre ei au fost încântați să se alăture PMP așa cum e candidatul de la Marginea, Gheorghe Lazăr, care a obținut candidând independent la CL Marginea voturi cât pentru trei consilieri locali.

Gâtlan a mai spus că se alătură PMP Suceava și multe persoane care au făcut parte din alte organizații politice și nu s-au regăsit acolo, dar vin spre PMP pentru că au înțeles că acest partid este o construcție bună.

Vom avea candidați profesioniști cu experiență în administrație și management atât la Primăria municipiului Suceava cât și la Consiliul Județean”, a spus Gâtlan care a evitat să precizeze care sunt aceștia.


Intră acum și în grupul de