Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, salută implicarea lui Gheorghe Flutur în finanțarea Spitalului Fălticeni, dar spune că suma alocată acum reprezintă 20 la sută din necesar


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a salutat faptul că în urma demersurilor președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Spitalul municipal din Fălticeni va beneficia de un 1 milion de euro pentru dotarea cu aparatură medicală.

Stan a arătat că apreciază bunăvoința lui Gheorghe Flutur de a se implica în rezolvarea acestei probleme, doar că această sumă nu ajută prea mult în deblocarea situației de la spitalul municipal Fălticeni, deoarece reprezintă numai 20% din suma necesară pentru dotarea integrală a spitalului cu aparatura medicală necesară funcționării.

„Recunoaștem că este un pas înainte, dar având în vedere „intervenția” de care s-a pomenit, ne așteptam la obținerea întregii sume, având în vedere poziția domniei sale în PNL și influența pe care umblă vorba că o are în rândul celor care se află acum la guvernare”, a arătat Ioan Stan.

Senatorul a amintit că a avut personal o interpelare către ministrul sănătății în care a explicat necesitatea alocării celor 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului municipal din Fălticeni în urmă cu nu mai mult de trei săptămâni.

Menționez că pentru rezolvarea acestei situații, voi aduce la cunoștința autorităților în continuare, prin toate mijloacele parlamentare ce-mi stau la dispoziție, necesitatea de a aloca întreaga sumă de 5 milioane de euro pentru a finaliza investiția de la acest spital care urmează să deservească peste 150.000 de prezumtivi pacienți. Asta în condițiile în care guvernarea PSD a contribuit cu majoritatea investițiilor care au dus la finalizarea clădirii în care urmează să funcționeze noul spital de la Fălticeni, alocând inclusiv banii necesari pentru dotarea cu mobilier a întregului imobil. Practic singura etapă care mai trebuie parcursă pentru a deschide acest obiectiv, este dotarea cu aparatură medicală, or noi acum nu mai suntem la guvernare”, a adăugat senatorul Ioan Stan.

El a subliniat că va saluta intervenția oricărei autorități în ceea ce privește continuarea investițiilor în orice obiectiv din zona noastră și că este dispus să colaboreze în orice chestiune ce ține de binele județului și nu numai.


Intră acum și în grupul de