Candidatul PMP la Primăria Rădăuți, Bogdan Nicolau: Candidez pentru aducerea la normalitate a municipiului care este lăsat de izbeliște, condus de „foști ofițeri ai Partidului Comunist” și care au reușit să implementeze un singur proiect european de 15.000 de euro-un router wireless-proiect inițiat tot de PMP


Intră acum și în grupul de

Candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Rădăuți, Bogdan Nicolau, a declarat, joi, în conferință de presă, că a decis să intre în bătălia electorală pentru că vrea să aducă la normalitate un oraș uitat de lume, lăsat de izbeliște, fără dezvoltare reală, fără proiecte europene, dar condus „de foști ofițeri ai Partidului Comunist” care roiesc în jurul actualului primar.

Bogdan Nicolau a spus că vrea să lupte pentru Rădăuți, un oraș uitat de lume.

Intru într-o bătălie electorală care în anul 2020 toți candidații ne vorbesc despre apă, canal și asfalt, pentru un oraș în care departamentul fonduri europene a reușit să cheltuie în ultimii patru ani aproape 400.000 de euro, reușind să implementeze doar un singur proiect în valoare de 15.000 de euro-un router wireless, proiect depus de consilierii PMP”, a spus Nicolau, fost viceprimar al municipiului.

El a mai spus că a decis să candideze pentru primăria unui municipiu lăsat de izbeliște în care poluarea este la cote alarmante, un oraș tranzitat zilnic de camioane încărcate cu buștean, Rădăuți fiind una dintre porțile prin care părăsesc țara pădurile Bucovinei și ale României, un municipiu unde candidații la funcțiile publice sunt știuți cu trei-patru luni înainte de ziua examenului și o primărie care „și în ziua de azi este condusă de foști membri ai Partidului Comunist, foști ofițeri ai Partidului Comunist, oameni care roiesc în jurul primarului Nistor Tatar”.

Cel  mai important proiect cu care vine în fața cetățenilor este cel de dezvolatre economică și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene și înființarea unui departament special pentru gestionarea proiectelor cu fonduri europene.

Un alt proiect anunțat de candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Rădăuți este de controlarea poluării provenită de la companiile austriece prin amplasarea unei stații de măsurare a nivelului de formaldehidă în atmosfera municipiului Rădăuți. El a amintit că în urmă cu patru ani când era viceprimar s-a bugetat cu 40.000 de euro pentru achiziție, din cei 140.000 de euro necesari.

Degeaba avem asfalt, degeaba avem parcuri dacă în fiecare secundă, copiii noștri când ies în stradă respiră formaldehidă”, a spus Nicolau.

El mai vrea aducerea la normalitate a municipiului, arătând că drumurile din Rădăuți sunt drumuri de pământ și drumuri nemodernizate, iar un procent și mai mare este al străzilor fără apă și canalizare.

Bogdan Nicolau a mai spus că proiectul său de oraș prevede transparență instituțională, eliminarea birocrației din Primăria Rădăuți și înființarea unui birou unic astfel încât cetățenii să nu fie nevoiți să intre în contact direct cu personalul primăriei.

Totodată, el vrea scăderea impozitelor și taxelor și corelarea acestora în funcție de vârsta cetățeanului. „Nu e normal ca un copil de trei-patru ani să plătească aceeași cantitate de gunoi ca și un adult”,a spus Nicolau care propune și scăderea tarifului de preluare a deșeurilor municipale de la 22 la 14 lei.

El a transmis că și-ar dori ca în acest an, la alegerile locale, să nu fie votate partide politice, ci oameni, pentru că după alegeri, cele două mari partide politice „se pupă pe gură și își împart din nou cașcavalul” așa cum o fac de 30 de ani.


Intră acum și în grupul de