Cătălin Nechifor propune ca un complex sportiv și cultural cu stadion și sală polivalentă să fie realizat în Zona Metropolitană Suceava în apropierea clădirii abandonate a Casei Corpului Didactic


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, Cătălin Nechifor, a prezentat, vineri, într-o conferință de presă în care au fost prezenți candidații Pro România pentru funcția de primar din municipiul Suceava și localitățile limitrofe un proiect ce presupune realizarea unui complex sportiv având ca  bază clădirea abandonată a Casei Corpului Didactic ridicată în comuna Șcheia în apropierea șoselei de centură.

Nechifor a explicat că din anul 2006 primarul Sucevei, Ion Lungu, promite că se va realiza un complex sportiv al municipiului Suceava și că a avut numeroase declarații în acest sens, iar în ani diferiți a venit cu diverse soluții pe care nu le-a pus în aplicare.

Liderul Pro România a amintit că în perioada când a fost președinte al Consiliului Județean Suceava, iar Florin Sinescu prefect, împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut discuții cu autoritățile locale din Botoșani pentru înființarea unui complex sportiv cu stadion la limita dintre județe, proiect care era fezabil și presupunea, între altele, ca stadioanele din Suceava și Botoșani să fie vândute unor investitori, iar sumele obținute să fie folosite pentru noua investiție, dar că a fost ulterior abandonat.

Pro Romania – conferință de presă la sediul din Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 5. März 2020

Nechifor a arătat însă că un asemenea proiect al Sucevei poate fi realizat în Zona metropolitană, explicând că în jurul Casei Corpului Didactic sunt 15 hectare de teren proprietate publică ce poate fi folosit în acest sens.

El a menționat că clădirea aflată în construcție poate fi transferată gratuit autorității locale care să o salveze și să o amenajeze în sediu administrativ cu săli de conferințe, iar pe terenul din zonă să fie construit un stadion cu minim 15.000 de locuri, sală polivalentă , dar chiar și bazine de înot, terenuri de antrenament precum și zonă de parcare.

Potrivit lui Nechifor, un astfel de proiect a fost realizat la Craiova și poate fi realizat și în apropierea Sucevei, pe acel teren al comunei Șcheia în cadrul unui parteneriat.

El a explicat că în toate orașele astfel de centre sportive și culturale se construiesc în afara localităților pentru a se evita blocajele de trafic și că este firesc ca și în Suceava să se facă la fel.

Nechifor crede că o sumă de cel puțin cinci milioane de euro pentru această investiție poate fi obținută din vânzarea către un investitori a actualului stadion și că finanțarea pentru proiect poate fi asigurată și din bugetul local, dar și din fonduri guvernamentale.

„Cred că e nevoie de un proiect serios, de un stadion de care avem nevoie toți”, a spus liderul Pro România.


Intră acum și în grupul de