Fostul primar al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, va candida pentru funcția de primar din partea PMP


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a anunțat, vineri, că fostul primar al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, s-a alăturat acestei formațiuni politice.

Marian Andronache a declarat că Nicolae Chirac va candida din partea PMP pentru funcția de primar al orașului Broșteni la alegerile locale din acest an, având cele mai mari șanse să câștige această funcție. „Înscrierea lui Nicolae Chiriac în PMP este una dintre surprizele lansate de PMP în această perioadă”, a spus Andronache.

Liderul PMP Suceava a mai anunțat că Nicolae Chiriac a fost numit și președinte interimar al filialei PMP din Broșteni.

Nicolae Chiriac a fost primar PNL al orașului Broșteni în perioada 2012 – 2016 și a fost reales la alegerile locale din anul 2016, însă a fost suspendat din funcție în anul 2018 în urma unei hotărâri judecătorești.

Nicolae Chiriac a ținut să amintească faptul că la finalul anului 2017, în calitate de primar a semnat contractele de finanțare cu Guvernul României pentru nu mai puțin de șase proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 3,6 milioane de euro.

 „Cum Primăria Broșteni încasează venituri din impozite și taxe de la populație anual de aproximativ 1.800.000 lei rezultă că prin aceste proiecte accesăm fonduri de la Guvern cât ar fi încasat primăria de la populație în nouă ani de zile. Aceste proiecte sunt deosebit de importante întrucât vizează două școli, din Cotârgași și Dârmoxa, trei grădinițe, Cotârgași 1, Cotârgași 2 și Broșteni, la care se adaugă și proiectele pentru asfaltarea străzii Neagra, și cele de apărări de maluri”, a declarat candidatul PMP pentru Primăria Broșteni.

El a mai spus că tot în perioada când a fost primar al orașului Broșteni au fost începute și trei proiecte de apă și canalizare.

 Nicolae Chiriac a subliniat faptul că din păcate, cel care ocupă în momentul de față funcția de primar  nu a făcut nimic pentru cele șase proiecte și mai mult, a pierdut o finanțare europeană pentru un proiect de amenajare a Muzeului „Ion Creangă”.


Intră acum și în grupul de