Alexandru Băișanu: Ion Lungu poate fi învins anul acesta în alegeri pentru că majoritatea sucevenilor nu-l mai vor primar. Se poate scăpa de Ion Lungu dacă cetățenii Sucevei înțeleg, de la mic la mare, că trebuie să meargă la vot în masă și să existe un singur contracandidat serios//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației sucevene a Partidului Forța Națională, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat la Subiectul Zilei de la News Bucovina că singura șansă pentru ca primarul Ion Lungu să fie învins în alegeri este ca voturile nemulțumiților de acesta, care sunt mult mai multe decât cele ale celor care îl susțin, să nu fie împrăștiate, ci să fie îndreptate spre candidatul care are cele mai mari șanse.

Băișanu a spus că ar lua în calcul o candidatură la funcția de primar al Sucevei dacă ar fi candidatul susținut de opoziția la Ion Lungu sau că ar susține o candidatură a altui candidat serios care să aibă prima șansă în câștigarea alegerilor locale.

Voi accepta și îmi doresc să dau tot ce pot din toată ființa mea cu o condiție: această candidatură a mea, dacă va fi posibilă și dacă cineva înțelege chestiunea, să fie în interesul cetățeanului nu în interesul unui partid sau a doi-trei consilieri care așezându-se în spatele meu ar putea ajunge acolo să mai facă ei o șmecherie”, a spus Băișanu.

El susține că interesul Sucevei este să scape de Ion Lungu ca primar.

Se scapă de Ion Lungu dacă cetățenii Sucevei înțeleg, de la mic la mare, că trebuie să meargă la vot în masă și să existe un singur contracandidat serios, cel mai bine plasat. Dacă nu sunt eu, nu am cea mai mică problemă. Mă așez în spatele aceluia care vrea cu adevărat să o facă și care are și potențial”, a spus Băișanu.

El a afirmat că sunt foarte mulți oameni care i-au spus să candideze și că ar fi o soluție pentru Suceava. „Eu sunt convins că pot fi o soluție și sunt o soluție pentru Suceava, numai că în momentul de față, vă spun sincer, Suceava poate fi schimbată doar dacă schimbi primarul”,  a declarat Băișanu.

El a arătat că fiind un singur tur de scrutin, primarul Ion Lungu are nevoie de cât mai mulți „iepurași” care să candideze, care să ia 500-1000-2000 de voturi, pe speze proprii și cu partidul respectiv ca să împartă voturile nemulțumiților și el să colecteze toate cele care îl susțin.

Dacă voturile oamenilor care nu-l vor pe Ion Lungu primar și în momentul de față sunt majoritari se disipează, se canibalizează între ei, ciupesc ici colo, niciunul dintre ei nu va reuși să aibă un vot în plus față de Ion Lungu”, a explicat Băișanu.

El susține că visul de aur al lui Ion Lungu este să fie cât mai mulți candidați pentru că așa voturile nemulțumiților se împart.

„Acum Ion Lungu este foarte detașat. Dacă inițial până și PNL se gândea să-l schimbe cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, între timp și-a făcut treaba și la București și a fost numit și și-a făcut treaba și cu Ioan Stan de la PSD și chiar a anunțat-o pe Mirela Adomnicăi când a spus că cei cu care se va bate sunt doi foști prefecți, adică Florin Sinescu de la Pro România și Mirela Adomnicăi de la PSD. Le-a transmis din nou: Mirela Adomnicăi trebuie să fie candidatul de la PSD ca eu să ies primar în continuare”, a declarat Alexandru Băișanu.

El consideră că în aceste alegeri nu se poate merge cu candidați fără șanse pentru că așa Ion Lungu va obține un nou mandat de primar.

„Sunt partide care merg acum la vânătoare cu praștia. Nu au oameni care să-l bată pe Ion Lungu în alegeri și dacă aș intra și eu în această bătălie, iar s-ar putea să nu am șanse pentru că eu împart voturile nemulțumiților cu alții, ceea ce e cea mai mare greșeală. Cine candidează acum știind că nu are nicio șansă nu face decât să-i mai bage un mandat de primar lui Ion Lungu în buzunar”, a spus Băișanu.

El și-a exprimat ferma convingere că primarul Ion Lungu e de bătut în alegerile locale din acest an fiind mai jos în încrederea electoratului decât acum patru ani.

„Cetățenii Sucevei să meargă la vot și toate forțele politice să înțeleagă că doar dacă se unesc vor reuși”, a spus Băișanu care a subliniat că nu e neapărat să fie el candidatul unic, ci cel care are șanse.

„Scopul Sucevei este să scape de acest primar care de 16 ani joacă aceeași piesă”, a conchis Băișanu.


Intră acum și în grupul de