Acasă Politica Președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir îi consideră eroi pe cei care...

Președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir îi consideră eroi pe cei care prestează servicii în interesul societății, de la personalul medical la casierii magazinelor sau transportatori, care cer un singur lucru: Stați, pe cât posibil, acasă!


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a transmis, luni, un mesaj prin care felicită pe toți sucevenii care se află în prima linie și își riscă sănătatea, pe care îi consideră eroi, subliniid că aceștia cer celorlați să stea, pe cât posibil, acasă pentru a reduce gradul de răspândire a noului coronavirus.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:



 De ceva vreme ni se tot spune că nu mai avem valori, că nu mai avem modele de urmat, că nu mai avem eroi. Partea pozitivă a crizei de Coronavirus Covid19 este că România și implicit si Suceava și-au redescoperit modelele de urmat, valorile, eroii…

În aceste zile există oameni pe care înainte nu i-am văzut și nu i-am apreciat atât de mult pe cât, poate, ar fi trebuit să o facem, dar de care astăzi ne agățăm speranța noastră într-o zi de mâine mai bună. Pompieri, medici, furnizori de servicii indispensabile societății, paramedici, reporteri și ziariști, asistenți medicali, polițiști, studenți care fac cumpărături pentru cei în vârstă, jandarmi, cercetători și oameni de știință, oameni care se ocupă de salubrizarea și dezinfectarea spațiilor și locurilor publice, militari, casieri în supermarket-uri, poștași, farmaciști, șoferi pe mijloacele de transport în comun sau pe mijloacele de transport marfă, precum și mulți alții, oameni care astăzi sunt în prima linie a luptei cu această pandemie, fiecare fiind prezent la locul său de muncă, în loc să stea liniștiți acasă și să aibă grijă de cei dragi, așa cum o facem noi. Aceștia toți sunt oameni expuși mai mult decât noi unei potențiale infectări cu acest virus ciudat și atipic, oameni care depun eforturi uneori supraomenești, fiecare în zona sa de competență, oameni care nu se plâng și nu așteaptă de la noi nicio laudă. Acești eroi, pentru așa îi voi considera veșnic, nu așteaptă nimic de la noi, dar ne cer un singur lucru: în măsura în care putem, să stăm acasă. Să fie acesta un lucru prea greu pentru noi? Ni se cere prea mult?

Se spune că erou nu este cel care face ceva ieșit din comun, cineva care are puteri supranaturale, ci erou este acela care face ceea ce trebuie făcut, atunci când trebuie făcut, anonim și în tăcere.

          Sunt timpuri în care trebuie să simțim și să ne comportăm altfel. Lumea noastră traversează astăzi momente pe care de foarte mult timp umanitatea nu le-a mai traversat, iar noi suntem apăsați de întrebări pe care nu ni le-am mai pus niciodată. Pandemia declanșată de coronavirus ne pune în situația de a gândi altfel și de a ne modifica prioritățile și nevoile. Nu putem înțelege tot ceea ce  ne spun și ne cer profesioniștii care se ocupă în aceste momente de siguranța noastră, cum, de altfel, nici nu putem să înțelegem cu adevărat că trebuie să ajutăm fiecare în felul nostru, atât cât putem și atât cât trebuie. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem încrederea și speranța sau că trebuie să intrăm într-o stare de anormalitate.

             Poate că ceea ce se întâmplă astăzi în magazinele de cartier sau în marile supermarket-uri, când oamenii cumpără mai mult decât poate că le este necesar, este o consecință a neîncrederii pe care oamenii o au în mesajul public al clasei politice. Neîncredere pe care noi, toți cei din clasa politică, trebuie să ne-o asumăm. Însă în orice supermarket lucrează tot oameni, semenii noștri, cei care și ei ar fi preferat astăzi să stea acasă, decât să riște mult, poate chiar totul, unii dintre ei făcând asta pentru salariul minim pe economie. Da, ei și mulți alții sunt eroii nevăzuți și necrezuți ai acestor zile.

          Având în vedere starea de urgență decretată în România, eroii Romaniei vă roagă puține lucruri: fiți demni și solidari unii cu ceilalți, urmați întocmai sfaturile autorităților, urmăriți desfășurarea evenimentelor și decideți ceea ce este de făcut urmărind numai surse autorizate, căutați să vă protejați și să protejați cât de bine puteți pe cei dragi vouă și, în măsura în care puteți, stați acasă.

          Această pandemie va trece cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, cum au trecut atâtea momente grele în istorie. Dar noi trebuie să rămânem tot oameni și să ieșim din aceste încercări mai întăriți, mai uniți și mai încrezători în viitor. Să râmânem oameni.

          Pentru că așa cum am spus mereu, în toată această poveste numită viață, e vorba doar despre oameni.

Dan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

„Totul pentru Suceava!”  


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version