Profesorii social-democraţi suceveni doresc promovarea legile educaţiei prin dezbatere parlamentară (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat vineri că Liga cadrelor didactice social-democrate din Suceava, care numără 417 membri, „condamnă modalitatea tiranică a de ocoli Parlamentul”, făcând referire la faptul că premierul Emil Boc doreşte adoptarea legilor educaţiei prin asumarea răspunderii guvernamentale. „Modul de a introduce prin asumarea răspunderii aceste legi compromite sintagma de ideal educaţional”, a spus Iordache.

El a arătat că profesorii social-democraţi suceveni consideră că singurul mod de a promova legile educaţiei este prin dezbatere parlamentară şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. „Colegii sunt indignaţi de modul în care PD-L pune problema adoptării legilor educaţiei şi sistemului dictatorial pe care Traian Băsescu vrea să-l introducă în Parlament şi în educaţie”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

Potrivit acestuia, cadrele didactice social-democrate sucevene nu sunt interesate de conflictul pe care Traian Băsescu încearcă să-l introducă pentru a echilibra desele critici de care are parte. „Legile privesc profesori, elevi şi părinţi, iar părerea lor trebuie luată în seamă”, a spus Iordache.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru patru legi, printre care şi cele ale educaţiei, susţinând că PSD nu a avut obiecţii majoare şi că în privinţa legilor educaţiei vor mai avea loc discuţii.

Ulterior, liderii PSD au negat că şi-ar fi dat acordul pentru asumarea răspunderii pe aceste legi, însă au admis că, dacă dezbaterea publică pe Codul Educaţiei se încheie până la 2 septembrie, se poate recurge şi la asumarea răspunderii.

PSD susţine însă ca legile luate în considerare să fie cele iniţiate de ministrul Andronescu, căruia premierul i-a dat ca termen data de 14 august pentru prezentarea proiectelor în acest sens. Mai mult, social-democraţii nu sunt dispuşi să accepte modificări de fond la legile propuse de Ecaterina Andronescu.
Preşedintele Organizaţiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, a declarat, joi, că legea educaţiei a ministrului Andronescu se situează în afara programului de guvernare, iar asumarea răspunderii se va face pe proiectul comisiei prezidenţiale, la care se vor accepta propuneri de modificare.

loading...