Profesorii social-democraţi suceveni doresc promovarea legile educaţiei prin dezbatere parlamentară (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat vineri că Liga cadrelor didactice social-democrate din Suceava, care numără 417 membri, „condamnă modalitatea tiranică a de ocoli Parlamentul”, făcând referire la faptul că premierul Emil Boc doreşte adoptarea legilor educaţiei prin asumarea răspunderii guvernamentale. „Modul de a introduce prin asumarea răspunderii aceste legi compromite sintagma de ideal educaţional”, a spus Iordache.

El a arătat că profesorii social-democraţi suceveni consideră că singurul mod de a promova legile educaţiei este prin dezbatere parlamentară şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. „Colegii sunt indignaţi de modul în care PD-L pune problema adoptării legilor educaţiei şi sistemului dictatorial pe care Traian Băsescu vrea să-l introducă în Parlament şi în educaţie”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

Potrivit acestuia, cadrele didactice social-democrate sucevene nu sunt interesate de conflictul pe care Traian Băsescu încearcă să-l introducă pentru a echilibra desele critici de care are parte. „Legile privesc profesori, elevi şi părinţi, iar părerea lor trebuie luată în seamă”, a spus Iordache.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru patru legi, printre care şi cele ale educaţiei, susţinând că PSD nu a avut obiecţii majoare şi că în privinţa legilor educaţiei vor mai avea loc discuţii.

Ulterior, liderii PSD au negat că şi-ar fi dat acordul pentru asumarea răspunderii pe aceste legi, însă au admis că, dacă dezbaterea publică pe Codul Educaţiei se încheie până la 2 septembrie, se poate recurge şi la asumarea răspunderii.

PSD susţine însă ca legile luate în considerare să fie cele iniţiate de ministrul Andronescu, căruia premierul i-a dat ca termen data de 14 august pentru prezentarea proiectelor în acest sens. Mai mult, social-democraţii nu sunt dispuşi să accepte modificări de fond la legile propuse de Ecaterina Andronescu.
Preşedintele Organizaţiei de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, a declarat, joi, că legea educaţiei a ministrului Andronescu se situează în afara programului de guvernare, iar asumarea răspunderii se va face pe proiectul comisiei prezidenţiale, la care se vor accepta propuneri de modificare.


Intră acum și în grupul de