Educaţia din România intră în dezbatere


Intră acum și în grupul de

Problemele existente la ora actuală în sistemul educaţional din România, cât şi propunerile cu privire la reforma în învăţământ vor fi supuse dezbaterilor publice. Conform declaraţiilor făcute de parlamentarul democrat-liberal de Suceava, Sanda – Maria Ardeleanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, întâlnirile vor avea loc pe parcursul săptămânii viitoare. Dezbaterea vine în urma propunerii făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, propunere care se bucură, din câte se pare, şi de susţinerea Preşedinţiei României.

În cadrul discuţiilor care vor avea loc, democrat – liberalii doresc să îşi impună propunerile cu privire la reforma în educaţie adunate în proiectul Mircea Milea. „Vor fi prezentate legile propuse de comisia condusă de Mircea Miclea, Codul Educaţiei, dar şi pachetul de legi rămas după mandatul ministrului educaţiei Cristian Adomniţei. Iar la întâlnirile în care vor fi dezbătute aceste proiecte sunt invitaţi să participe atât oameni politici, cât şi profesori, elevi şi părinţi. Iar prin acest lucru vreau să infirm acuzaţiile potrivit cărora nu se doreşte o dezbatere publică pe tema învăţământului”, a spus Sanda Maria Ardeleanu.

Potrivit parlamentarului sucevean, singura ofertă viabilă în momentul de faţă pentru a ieşi din impasul „educaţional” este aplicarea ideilor PD-L „în comparaţie cu acest Cod al educaţiei, care a fost făcut în câteva zile de august, fără consultarea membrilor comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor”. „Mai mult, la elaborarea lui s-a lucrat în mare taină, motiv pentru care nu îi cunoaştem pe specialiştii în învăţământ care au contribuit la acest cod. În aceste condiţii, a rezultat un Cod al Educaţiei incoerent, încropit în mare grabă”, a conchis Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de