Funcţia ar putea doborî coaliţia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ultimatumul lansat vineri de social-democraţii suceveni cu privire la numirea membrilor PSD în funcţiile negociate, i-a determinat pe partenerii democrat-liberali să se gândească la măsuri drastice.

Secretarul executiv al PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat duminică că punerea în practică a ameninţărilor venite din partea „colegilor” PSD Suceava privind schimbarea din funcţie a unor directori de instituţii aflate în subordinea ministerelor conduse de PSD ar putea duce chiar la ruperea coaliţiei dintre cele două partide la nivel naţional. El a precizat că subiectul legat de şefii de instituţii a fost discutat în şedinţa coaliţiei la nivel judeţean, care a avut loc miercuri, 12 august, şi tocmai de accea nu înţelege această nemulţumire. „Nu avem nici o problemă faţă de şefii deconcentratelor susţinuţi de PSD. Dacă punctual, în anumite instituţii, PSD şi-a trimis oameni fără chemare, nu au îndeplinit minimum de cerinţe pentru a promova şi cu tot respectul pentru vârsta unora dintre ei, ne pare rău pentru domniile lor, dar nu avem nici o vină”, a spus Bălan.

Mai mult, deputatul PD-L de Suceava a ţinut să amintească că la Suceava nimeni nu are puterea să facă schimbări fără acordul venit de la centru. „Îmi e greu să cred că de la Suceava poate cineva schimba ceva la Bucureşti. Suntem de acord cu cererea lor, dar spunem că nu avem nici o atribuţie în această chestiune şi nici cei din PSD nu au atribuţiile necesare pentru a schimba directorii PD-L care ocupă funcţii de conducere după susţinerea unui concurs în urma căruia şi-au dovedit competenţa”, a subliniat Ioan Bălan.

Secretarul general al PSD Suceava, Corneliu Popovici, a cerut vineri PD-L să-şi retragă oamenii din funcţiile de conducere a descentralizatelor unde trebuie să fie numiţi membri PSD, arătând că, în caz contrar, PSD îşi va numi directori la descentralizatele din subordinea ministerelor PSD. „Dacă până la 1 septembrie acest lucru nu se întâmplă şi nu-şi retrag oamenii, atunci vom face demersuri la miniştrii noştri să ne numim oamenii noştri în funcţii la instituţiile din subordine”, a subliniat Corneliu Popovici.


Intră acum și în grupul de