Acasă Politica PSD Suceava cere din nou prefectului să facă demersuri urgente pentru achiziția...

PSD Suceava cere din nou prefectului să facă demersuri urgente pentru achiziția aparaturii medicale necesare deschiderii Spitalului Municipal Fălticeni: Populația se așteaptă la măsuri ferme și raționale din partea autorităților


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a reluat, sâmbătă, solicitarea către prefectul de Suceava Alexandru Moldovan care să solicite Ministerului Sănătății sumele necesare achiziției aparaturii medicale necesare pentru deschiderea noului Spital Municipal Fălticeni, dar și să acționeze pentru deblocarea financiară a comunei Straja.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de senatorul Ioan Stan:



„Din păcate suntem nevoiți să reiterăm cele două solicitări pe care le-am avut săptămâna aceasta pe lângă Instituția Prefectului, referitoare la urgentarea finanțării cu privire la achiziționarea de aparatură medicală pentru spitalul municipal din Fălticeni, respectiv deblocarea financiară a comunei Straja. Constatăm cu regret că nu s-a luat nicio măsură pentru a se soluționa problemele menționate, ambele strigente în contextul în care ne aflăm, adică în plină epidemie a coronavirusului COVID -19, când populația se așteaptă la măsuri ferme și raționale din partea autorităților pentru a limita efectele acestei molimi în rândul semenilor noștri.

Pentru că Instituția Prefectului reprezintă Guvernul în teritoriu, considerăm că sunteți cea mai în măsură autoritate la momentul actual, când starea de urgență este intituită la nivelul întregii țări, pentru a solicita cu fermitate Ministerului Sănătății alocarea celor 5 milioane de euro necesari dotării cu aparatură medicală a spitalului municipal din Fălticeni. Este absurd să nu deschidem această unitate spitalicească din cauza acestei sume, considerabil mai mică decât banii pe care i-am alocat noi pentru construcția spitalului. Repetăm, eventualul refuz al guvernului actual de a finanța acestă investiție, reprezintă în aceste circumstanțe o lipsă de responsabilitate și o nepăsare criminală la adresa locuitorilor județului Suceava. De asemenea, aducem la cunoștinta opiniei publice că acel milion de euro pe care președintele CJ Suceava s-a laudat că l-a adus spitalului din Fălticeni „la intervenția sa”, a fost dat tendențios, pentru lucrări care deja erau efectuate, doar în scop electoral și pentru a câștiga capital de imagine. Din acest motiv, banii respectivi se vor întoarce la bugetul de stat. A făcut asta deși avea în față situația trimisă de primăria și spitalul din Fălticeni, în care aceste instituții specificau că au nevoie urgentă de bani pentru achiziția de aparatură medicală, ca să poată deschide această unitate spitalicească. Or în în momentul de față, având în vedere amploarea pe care a luat-o epidemia de coronavirus COVID-19, vorbim de o investiție de strictă necesitate pentru locuitorii județului Suceava.

Tot în actualul context al epidemiei de COVID-19, a stării de urgență instituite pe teritoriul României și a măsurilor pe care autoritățile locale trebuie să le ia pentru a proteja populația, refuzul de vă implica în deblocarea situației financiare a comunei Straja reprezintă, de asemenea, o lipsă gravă de responsabilitate. Fără buget aprobat, primăria Straja se află în imposibilitatea de a achiziționa materialele necesare prevenirii și combaterii răspândirii coronavirusului, iar din acestă cauză atât angajații primăriei, cât și locuitorii comunei se află într-un pericol iminent de a se infesta cu acest virus. Ca să nu mai aducem în discuție salariile, indemnizațiile și bursele suportate din bugetul local care tot nu pot fi plătite celor în drept. Evident că și aceștia din urmă se află în imposibilitatea de a-și procura cele necesare în vederea prevenirii îmbolnăvirii și de a face față acestei situații excepționale cu care ne confruntăm

Cât mai trebuie să vă rugăm ca să rezolvați situațiile de mai sus, având în vedere urgența lor?

Dacă am fi avut în președintele Consiliului Județean Suceava un partener de dialog credibil, ne-am fi adresat lui cu aceste solicitări, numai că domnia sa face și acum, în plină epidemie, ce știe mai bine, adică vorbește despre „marile realizări ale Consiliului Județean Suceava”. Astfel, acesta își continuă retorica de campanie electorală, ducând în eroare opinia publică. Așa se face că județe din jurul Sucevei, care sunt conduse de PSD-iști, și ne referim aici la Maramureș și Bistrița-Năsăud, au deja teste rapide pentru coronavirusul COVID-19, iar la noi umbla vorba că „vom avea în cel mai scurt timp”. Pesemne că pentru județele respective tot partidul nostru este la guvernare de au reușit așa repede. Apropo, de guvernarea PNL mai știe cineva ceva? Tot la izolare? Sau conduce țara? Ne întrebăm retoric toate astea”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version