Deputatul Dumitru Mihalescul (PNL): Criza coronavirusului poate să fie scurtă şi puţin dureroasă dacă fiecare dintre noi sprijină efortul autorităţilor române şi respectă regulile impuse în starea de urgenţă

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul crede că fiecare român poate să contribuie la diminuarea efectelor generate de criza coronavirusului şi este convins că, dacă vor beneficia de suportul total al populaţiei, autorităţile române vor putea să lupte mult mai eficient în această criză:

,,Ştim foarte bine că în ultimele decenii încrederea populaţiei în instituţii şi autorităţi a scăzut la cote inimaginabile. Ştim cu toţii şi motivele pentru care s-a ajuns la această situaţie şi  mai ştim că în situaţii de criză numai instituţiile ne pot ajuta. Cu toate acestea, simt că în ultima lună criza determinată de această pandemie poate să ne aducă ceea ce am pierdut în toţi aceşti ani, adică să recredibilizăm instituţiile şi să le reaşezăm pe traiectoria lor firească. Acest lucru se poate întâmpla numai şi numai dacă suntem solidari cu acţiunile Guvernului, ale ministerelor, ale poliţiei, jandarmeriei, armatei, medicilor şi ale autorităţilor administraţiei publice locale. Mai mult decât atât, este esenţial să respectăm cu maximă stricteţe toate regulile impuse pe perioada stării de urgenţă. Nimeni nu vrea să-ţi limiteze nici libertatea de mişcare şi nici alte drepturi, dar, din păcate, aceasta pare singura soluţie salvatoare în faţa acestui virus.

Guvernul Orban, deşi a preluat ţara într-o situaţie bugetară jalnică, a reuşit să aloce în aceste zile aproape 30 de miliarde de lei pentru susţinerea locurilor de muncă din sectorul privat şi pentru salvarea de la dispariţie a zeci de mii de antreprenori români de bună-credinţă. Vor urma şi alte măsuri financiare susţinute de la bugetul de stat sau din fonduri europene, care să-i apere pe români de efectele crizei, unele cel mai probabil chiar săptămâna viitoare. La rândul său, Preşedintele României face eforturi deosebite la nivel european pentru ca ţara noastră să fie inclusă în toate programele de salvare economică susţinute cu bani de la Uniunea Europeană. Poliţiştii, jandarmii, militarii, medicii şi asistentele muncesc fără întrerupere ca să salveze vieţi şi să curme suferinţele oamenilor. Oare nu merită să-i sprijinim pe toţi aceştia cu toată forţa noastră?

Nu am nicio îndoială că dacă vom susţine acţiunile Guvernului, ale Preşedintelui, ale primarilor şi autorităţilor judeţene, vom trece mult mai uşor prin această criză şi mult mai repede. De asemenea, cred cu putere că este un moment în care fiecare dintre noi putem demostra responsabilitate în relaţie cu acţiunile autorităţilor şi solidaritate cu semenii noştri care ar putea să aibă nevoie de ajutorul nostru. Trebuie să înţelegem că de acţiunile noastre depind sănătatea şi chiar viaţa celor dragi nouă.