Nechifor(Pro România): Amenajați un spital militar pentru Covid la Suceava și nu compromiteți pentru vecie un spital de excelență cum e Spitalul Județean Suceava. Desemnați o persoană să preia controlul județului pentru că nu se poate conduce din izolare sau carantină


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Pro România Cătălin Nechifor a cerut, marți, măsuri urgente în județul Suceava pentru gestionarea crizei generate de epidemia cu noul coronavirus.  

El a spus că județul Suceava are acum circa 20 la sută dintre pacienții naționali confirmați cu noul coronavirus, arătând că sunt circa 750 de pacienți în România, iar în Suceava doar 92 sunt cadre medicale

Nechifor a cerut ca și coordonarea situației să fie preluată de o structură centrală.

Potrivit lui Nechifor nu se poate conduce județul cu șefi de instituții ale administrației publice în izolare sau carantină așa cum sunt primarul Ion Lungu, primarul Mihăiță Negură sau președintele CJ Suceava și cu o Prefectură care se mișcă greu.

„E nevoie de decizii ferme, de îndată”, a spus Nechifor.

El a arătat că președintele Klaus Iohannis merge pe ideea de a scoate armata și de a impune restricții dure de circulație.

„Cer apăsat să vină cineva să preia controlul județului. Nu mai e timp de pierdut. E momentul să avem decizii hotărâte, ferme, astăzi”, a punctat Nechifor.

El a mai spus că transformarea SJU Suceava într-un spital regional pentru tratarea Covid 19 este o propunere greșită și a reluat propunerea ca la Suceava să se înființeze un spital militar și o restricție mare de circulație pentru evitarea răspândirii virusului.

Nechifor a explicat că SJU Suceava, spital pe care îl cunoaște foarte bine pentru că l-a gestionat în perioada 2012-2016, nu a dat rateuri până acum și nu a avut greșeli fundamentale, nu a avut situații limită și-a făcut datoria fiind un spital care, spre deosebire de alte spitale din România, arată foarte bine atât din punct de vedere medical cât și logistic.

El a arătat că opinia lui este că s-a ajuns în situația actuală pentru că personalul medical a greșit că nu s-a protejat, că nu a avut echipamente de protecție individuală ceea ce a făcut ca în contextul în care unii pacienți au mințit sau au ascuns adevărul că au venit din Italia sau alte țări să împânzească virusul în spital.

„Astăzi avem un spital județean blocat. Un spital județean de excelență zace astăzi închis”, a spus Nechifor.

El a adăugat că soluția găsită de a transforma SJU Suceava în spital regional Covid 19 e greșită pentru că nu se poate nimeni  baza pe spitalele din Rădăuți unde este o suspiciune de infecție de coronavirus sau Fălticeni unde doi medici au coronavirus și se așteaptă rezultatul analizelor asistentelor medicale.

„Să-l transformi într-un spital regional Covid înseamnă să-l compromiți pentru vecie”, a declarat Nechifor care a arătat că în mod normal, un spital care a avut doar o asemenea destinație ar trebui ras de pe fața pământului după încetarea crizei epidemiologice.

Potrivit lui Nechifor soluția este spital militar de carantină Covid la Suceava amplasat într-un spațiu existent precum o sală de sport, sau săli de evenimente care au utilități și care să fie deservit de personal medical militar.

El a reiterat că nu se poate amenaja în scurt timp noul spital din Fălticeni pentru că va dura montarea și calibrarea echipamentelor medicale, dar și instruirea personalului.


Intră acum și în grupul de