PLUS Suceava cere Colegiului Medicilor Dentiști să sprijine Spitalul Județean Suceava cu materiale medicale de protecție și dezinfecție

Președintele PLUS Suceava, Radu Rey, a făcut, joi, un apel public Colegiului Medicilor Dentiști să sprijine cu materiale de protecție și dezinfecție Spitalul Județean Suceava.

„Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România iar situația este în continuă degradare, cu numeroase decese și cazuri confirmate dintre care un număr important de cadre medicale”, se arată într-un comunicat al PLUS Suceava.

Sursa citată arată că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă medicii și personalul medical atât la nivelul municipiul Suceava cât și la nivel de județ, este lipsa de materiale medicale de protecție și dezinfecție, aceștia fiind trimiși în prima linie de luptă cu virusul fără a se putea proteja.

“Sunt semnale foarte clare din partea cadrelor medicale că decizia de transformare a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în centru de tratare a pacienților cu COVID – 19, decizie la care s-a opus inclusiv Colegiul Medicilor din Suceava, s-a luat înainte de a se asigura SUFICIENTE mijloace de protecție a personalului medical”, arată președintele PLUS Suceava.

El adaugă că prin măsurile luate la nivel național în urma Ordonanței militare nr. 2 din 21 martie 2020, toate cabinetele de medicină dentară au fost închise, cu excepția celor desemnate pentru urgențe, PLUS Suceava face un APEL PUBLIC de solidaritate către Colegiul Medicilor Dentiști să identifice toate  resursele disponibile de materiale medicale de protecție și dezinfecție care sunt vitale pentru protejarea personalului medical din cadrul Spitalului Județean Suceava care se află pe linia întâi în lupta cu noul coronavirus.