Dispută privind numărul de delegaţi ai organizaţiei Suceava la Conferinţa Judeţeană PNL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, joi, că organizaţia municipală Suceava a PNL va avea la conferinţa judeţeană de alegeri un număr de 52 de delegaţi şi nu 78 cum anunţase liderul organizaţiei liberale municipale, Mihai Aurel Steiciuc.

Băişanu a explicat într-o conferinţă de presă că numărul total de delegaţi la Conferinţa judeţeană de alegeri este de 500, iar organizaţiei municipale Suceava i-au revenit 52 de delegaţi, potrivit criteriilor stabilite de conducerea organizaţiei judeţene.

El a spus că în această organizaţie, un număr de 18 membri PNL sunt delegaţi de drept, iar restul de 34 au fost votaţi în adunarea generală a organizaţiei.

Potrivit lui Băişanu, ulterior desemnării prin vot a delegaţilor, liderul organizaţiei municipale, Mihai Aurel Steiciuc, a anunţat că ar fi delegaţi de drept şi cei 23 de preşedinţi de organizaţii de cartier care s-ar adăuga celor deja desemnaţi.

Liderul PNL Suceava a subliniat că organizaţia municipală Suceava are un număr de 52 de delegaţi care trebuie desemnaţi de organizaţie respectând toate prevederile statutare.

El a anunţat că au fost îndeplinite condiţiile statutare pentru desfăşurarea conferinţei judeţene de alegeri, fiind organizate adunări generale în 112 organizaţii locale, ceea înseamnă peste două treimi din totalul organizaţiilor.

Băişanu a precizat că în Botoşana şi Moldova Suliţa nu există organizaţii PNL întrucât nu sunt destui membri liberali, dar că în scurt timp şi în aceste comune vor fi constituite filiale.

Preşedintele PNL Suceava a mai spus că, potrivit Statutului PNL, la conferinţa judeţeană de alegeri, candidaturile atât pentru funcţia de preşedinte cât şi pentru celelalte funcţii din Biroul Permanent Judeţean trebuie depuse la secretariatul tehnic cu 48 de ore înainte de desfăşurarea şedinţei.

Până în prezent şi-au anunţat candidatura pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, actualul preşedinte, Alexandru Băişanu şi primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl.


Intră acum și în grupul de