PNL Suceava se preocupă de soarta „oraşelor-fantomă” din judeţ (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Oraşele-fantomă făcute peste noapte în guvernarea PSD riscă să devină mai slab dezvoltate decât comunele”, a apreciat joi, liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, arătând că aceste aşa-zise oraşe nu pot accesa fonduri pentru dezvoltare rurală, dar nici fonduri pentru dezvoltare urbană pentru că nu îndeplinesc criteriile.

El crede că aceste localităţi sunt sortite unei stagnări în dezvoltare, iar locuitorii sunt nevoiţi să plătească taxe şi impozite locale mai mari.

În aceste condiţii, preşedintele PNL Suceava consideră că este necesar ca autorităţile atât centrale cât şi locale, împreună cu locuitorii acestor oraşe, să stabilească dacă aceste localităţi trebuie să rămână la statutul de oraş, caz în care se impune un program guvernamental de dezvoltare, sau să revină la statutul de comună şi să poată accesa fonduri europene de dezvoltare.

Comunele Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea şi Vicovu de Sus din judeţul Suceava au fost transformate în oraşe de rangul trei prin Legea 83/2004.


Intră acum și în grupul de