Mîrza solicită ministrului Paleologu să analizeze la faţa locului situaţia lucrărilor la noua şcoală din Probota (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Elevii din Probota vor fi nevoiţi să înceapă noul an şcolar în săli de clasă improvizate, în condiţiile în care lucrările de construcţie la noul sediu al şcolii au fost sistate de Ministerul Culturii, după ce a fost ridicat deja un nivel din noua clădire.

Liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, şi-a exprimat vineri indignarea faţă de această situaţie, arătând că Ministerul Culturii a blocat construcţia şcolii pe motiv că este prea aproape de mănăstirea din localitate, deşi noul local al unităţii şcolare se ridică pe vechiul amplasament al şcolii. „Vechiul local, care era o dărăpănătură era în regulă, iar o şcoală nouă nu e în regulă”, a spus Mîrza.

Preşedintele PSD Suceava consideră că în acest caz este „o doză de birocraţie extrem de mare” şi solicită ministrului Culturii, Theodor Paleologu, să vină la Probota pentru a vedea situaţia la faţa locului.

Mănăstirea Probota, construită în 1530, este ctitorie a domnitorului Petru Rareş şi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.


Intră acum și în grupul de